Communicatiebeleid en nummerplan

Een goed doordacht nummerplan begint met communicatiebeleid

Een goed doordacht nummerplan begint met communicatiebeleid

Goede telefonische bereikbaarheid hangt voor een belangrijk deel samen met het communicatiebeleid van de organisatie. Op basis van het communicatiebeleid kan de organisatie een nummerplan van de telefooncentrale inrichten.

Om het telecommunicatiebeleid te kunnen formuleren moeten een aantal vragen worden gesteld:

  • In welke situaties moeten oproepen persoonlijk worden beantwoord en wanneer kunnen oproepen ook door een voicemail systeem worden beantwoord
  • In het eerste geval, zijn deze personen beschikbaar en beschikken zij over voldoende faciliteiten?
  • Wat wordt verwacht van de telefoniste
  • In welke situaties kan van collega’s een extra inspanning worden verwacht om een vlotte beantwoording van de oproepen te realiseren (organisatorische maatregel)

Het communicatiebeleid is een basisvoorwaarde voor een goede telefonische bereikbaarheid. In het communicatiebeleid komt naar voren welke organisatorische en technische maatregelen zijn genomen.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt hoe een goed communicatiebeleid en kan worden opgezet.
 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Telecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.