Communicatie tussen student en docent en studenten onderling

EuroMBA: internationale studenten werken samen in IBM Connections

EuroMBA: internationale studenten werken samen in IBM Connections

EuroMBA is een programma met een samenwerking tussen zes internationale business schools en universiteiten. Het EuroMBA is 20 jaar geleden begonnen als één van de aller eerste online MBA-programma’s ter wereld. De zes internationale business schools zijn gevestigd in Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen en Nederland. De studenten die mee doen aan dit programma komen vanuit de hele wereld, al is het merendeel wel uit Europa.

EuroMBA werkt al sinds de jaren ’90 met IBM producten, eerst voor hardware en later voor Lotus Notes (de eerste software voor samenwerken). Toentertijd ging dit door in te bellen via een modem, tegenwoordig is het goed werkbaar met Lotus Notes. De duur van het MBA-programma is twee jaar en heeft twee instroommomenten per jaar. Flexibiliteit is de sleutel in de EuroMBA omgeving, studeren vanuit huis of werkplek met de ondersteuning van professionals uit de hele wereld. Dit alles vraagt wel om een goed ingerichte samenwerkings- en communicatieomgeving.

IBM connections voor studenten
Januari 2015 introduceerde EuroMBA IBM connections voor studenten en docenten. EuroMBA koos voor IBM connections omdat het een goede aansluiting heeft bij de behoefte van de opleiding. Zoveel mogelijk interactie tussen studenten en docenten en natuurlijk ook voor studenten onderling.

Wilt u meer te weten komen over de implementatie van IBM connections bij de studenten en docenten van Euro MBA? Download geheel vrijblijvend de volledige klantcase en lees meer.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InformatiemanagementHoger Onderwijs bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Hoger Onderwijs :  Digitale werkplek inrichten in 4 eenvoudige stappen

De wereld om ons heen wordt in een razend tempo digitaal. Hoe benut het onderwijs deze digitale revolutie optimaal zodat docenten en leerlingen sneller en efficiënter? Een digitale werkplek is de oplossing. Deze whitepaper helpt je bij het inrichten van jouw digitale werkplek. Zo kan jij meer tijd investeren aan het lesgeven, want daar gaat het toch om?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.