Cloudvoordelen, ook achter een firewall

Private cloud: veilig in de cloud

Private cloud: veilig in de cloud

Om maximaal te kunnen genieten van innovaties en nieuwe ontwikkelingen migreren organisaties en masse hun data en applicaties naar de cloud. De infrastructuur beheer je niet langer zelf en de schaalbaarheid van de cloud maakt het mogelijk om naar believen applicaties en diensten te bouwen en testen. Maar wat doe je wanneer je deze controle niet mag opgeven? Loop je dan alle cloud-voordelen mis? IBM is ervan overtuigd dat een private cloud organisaties de voordelen biedt van een public cloud, maar dan achter een firewall.

De uitdagingen van cloud computing

Cloud wordt vaak gezien als de heilige graal van bedrijfsinnovatie, maar we mogen de uitdagingen niet over het hoofd zien. Daarom is het belangrijk om de volgende punten in acht te nemen:

  • Ontwikkelaars moeten kunnen werken in een veilige en gereguleerde omgeving
  • Administrators moeten ontwikkelaars faciliteren en hen in staat stellen het maximale uit hun talenten te halen. Ontwikkelaars kunnen niet aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe applicaties of bedrijfstoepassingen als er geen veilig, snel en up-to-date platform aan de basis ligt.

Ontdek IBM Cloud Private

Ontdek in deze whitepaper hoe je deze belangen bij elkaar brengt in een veilige private cloud oplossing. IBM Cloud Private is een direct resultaat van de ervaring die IBM opdeed bij organisaties tijdens het bouwen van cloud-native applicaties en het herstructureren van applicaties. Ontdek hoe IBM ook jouw organisatie kan helpen in een stap richting private cloud.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerPrivate Cloud bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  In 7 stappen de juiste digitale devices op school

Elke school wil modern en goed onderwijs leveren. Een van de ingrediënten daarvan is een device dat past bij de leerlingen, docenten en het type onderwijs. Waar moeten deze apparaten precies aan voldoen? Hoe informeer je de ouders en zorg je dat ze betrokken zijn en blijven bij dit proces? Dit zijn vragen waar je in dit handboek de antwoorden op krijgt.

Lees verder

Private Cloud :  Hoe start u met de cloud?

Een vraag waar momenteel veel organisatie mee worstelen is: Hoe start ik met de cloud? Deze whitepaper gaat uitgebreid in op wat cloud is, wat de mogelijkheden en keuzes zijn en hoe u dit vervolgens omzet naar een cloud strategie en roadmap. Lees er verder over in de volledige whitepaper.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.