Cloud-onderzoek: hoe distribueren bedrijven hun data?

Welke data en applicaties gaan naar de cloud?

Welke data en applicaties gaan naar de cloud?

Dat de cloud flexibiliteit en kostenvoordeel op kan leveren is alom bekend. Maar hoeveel gebruik maken bedrijven er eigenlijk van, welke applicaties staan in de cloud en welke overwegingen spelen daarin een rol? Daar wordt continu onderzoek naar gedaan onder 4000 bedrijven. De uitkomsten tot en met het eerste kwartaal van 2016 en actuele cloud-trends leest u in de whitepaper The Cloud Data Brief.

Wat blijft on-premise en wat niet?

Daarin leest u welke data binnen de muren van bedrijven blijven en welke niet. Wat zijn de overwegingen om data binnenshuis te houden of juist naar de cloud te brengen? Blijven platformen als MySQL, SQL Server en Oracle on-premise, of gaan bedrijven ze ook naar de cloud te brengen. Ook de invloed van mobiel datagebruik is duidelijk terug te vinden in de onderzoeksresultaten.

  • Waarom verhuizen bedrijven hun data naar de cloud?
  • Welke databronnen worden gebruikt?
  • Blijft hybride data hybride of verplaatst die data ook richting de cloud?
  • Welke databronnen worden gebruikt?
  • Wat is het effect van datagroei op databases?
  • Welke databases worden er gebruikt en hoe worden ze ingezet?
  • Welke databronnen worden in de cloud of on-premise gebruikt?
  • Gaat nu alle data naar de cloud, of maken we een pas op de plaats?

Het datalandschap van vandaag en morgen

In het onderzoek wordt niet alleen de huidige situatie onder de loep genomen, er wordt ook een blik in de toekomst geworpen. De hybride-oplossing lijkt op dit moment de norm, maar blijft dat zo? Er zijn veel technologische ontwikkelingen waardoor een stap richting de cloud nóg aantrekkelijker wordt. Waarom nemen bedrijven en instellingen wel of niet die stap? Dat leest u in de whitepaper ‘The Cloud Data Brief’.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud visie & trendsCloud Data & Storage bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder

Cloud Data & Storage :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder

Cloud Data & Storage :  Dé cloud strategie voor BI en analytics

Ondertussen is de cloud niet meer weg te denken uit het straatbeeld dat BI en analytics heet. Steeds meer organisaties zien de mogelijkheden in van de cloud op dit gebied want het is een flexibele en schaalbare oplossing. In deze whitepaper worden de ervaringen en best practices uiteengezet. Lees snel verder!

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.