Cloud en de veranderende rol van de IT-afdeling

IT-afdeling naar de cloud: een mensgericht perspectief

IT-afdeling naar de cloud: een mensgericht perspectief

U kent het ‘ticket-systeem’ vast wel. Bij het ontstaan van een IT-probleem, meld u dit bij de servicedesk en krijgt u een ticketnummer. Vervolgens moet u geduldig afwachten tot het probleem opgelost is. Ondertussen probeert u uw werk zo goed mogelijk uit te voeren en is het wachten tot het probleem is opgelost. Dit is zowel voor de IT-medewerker als voor de (interne)klant niet prettig werken. De IT-medewerker krijgt een sterk ‘wegwerk’ gevoel en betrokkenheid bij de echte problemen van de klant is er niet.

Privé versus zakelijk

Medewerkers zijn privé gewend geraakt om zelf een app aan te schaffen wanneer hier behoefte aan is. Waarom is dit niet mogelijk op het werk? Waarom duurt de implementatie van een nieuwe oplossing zo lang? Als deze vragen ter spraken komen, zoeken medewerkers zelf wel een oplossing en is de IT-afdeling overbodig (denken ze). Dit heeft vaak ‘schaduw-IT’ als resultaat. Schaduw IT is alle hard- en software die buiten de IT-afdeling valt, alle niet goedgekeurde IT dus.

Cloud en de rol van de ICT-afdeling

Deze veranderende manier van werken en cloud vraagt een andere houding van organisaties en de herpositionering van interne ICT-afdelingen. Steeds meer beheertaken worden uitbesteed aan grote partijen, waardoor de ICT-afdeling zich meer kan richten op de functionele ondersteuning. Wat speelt er nu echt op de werkvloer en in de buitenwereld? Hoe kunnen processen nog sneller en beter worden ingericht voor de eindklant?

Van technisch beheerder naar functionele consultant

Voor een ICT-medewerker is de transitie naar een IT-afdeling als volwaardig business partner een complete transformatie. De inhoudelijke functie verplaatst van een technisch beheerder naar een functioneel consultant. Wat vraagt dit van een medewerker op het gebied van houding en gedrag? Hoe kunt u deze transitie aanpakken, ondersteunen en begeleiden? Download de whitepaper en lees meer over de onderstaande onderwerpen:

  • Veranderingen op het gebied van houding- en gedragsgebieden
  • Een visie op de veranderaanpak
  • Een veranderaanpak in twee fasen

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom OrganisatieveranderingCloud visie & trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatieverandering :  De werking, voordelen en processtappen van actieve prolongatie

Actieve Prolongatie gaat uit van het afwegingsproces die de klant bij aanvang van een risicobeoordeling hanteert. Dit proces zorgt voor een uitstekende match tussen klantwensen en beschikbaar aanbod. In deze whitepaper wordt teruggeblikt ‘old school’ prolongatie en een introductie gegeven op actieve prolongatie. Daarnaast wordt zeer uitgebreid uitgelegd hoe actieve prolongatie werkt, welke voordelen het heeft en welke processtappen doorlopen worden.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.