Cloud Computing en beveiliging

Beveiliging belangrijk bij implementeren Cloud Computing

Beveiliging belangrijk bij implementeren Cloud Computing

De manier waarop wij werken heeft vooral de afgelopen jaren een grote verandering doorgemaakt. De behoefte voor flexibiliteit groeit bij zowel werknemers als werkgevers. Deze flexibiliteit kan bijvoorbeeld door thuiswerken mogelijk worden gemaakt. Een goede ICT- en cloud-omgeving is hierbij van groot belang. De beveiliging van de cloud-omgeving wellicht nog belangrijker.

Cloud Computing oplossingen kunnen verdeeld worden in public cloud en private cloud. Twee zeer belangrijke vragen bij het implementeren van een Cloud oplossing zijn:

  1. Vertrouw ik de aanbieder mijn data toe?
  2. Hoe is de beveiliging geregeld?

Veel IT-beheerders blijven vasthouden aan traditionele beveiligingsmethoden, terwijl een technologie zoals Cloud Computing om een nieuwe aanpak vraagt. Vaak kiezen beheerders voor een technologisch perspectief en leggen ze de focus op de beveiliging van IT-assets. Bij Cloud Computing is het bepalen van de identiteit echter niet voldoende. Er zijn meer risico beperkende maatregelen nodig om informatie goed te beschermen.

Lees de whitepaper waarin het security vraagstuk met betrekking tot Cloud Computing uiteen wordt gezet. Verder wordt ingegaan op de relatie van de wensen en eisen van de ‘business’ en de technische mogelijkheden en eisen die een IT afdeling zou moeten stellen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Niet te missen ICT-trends in het onderwijs

Hoe kan het onderwijs maximaal gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die zich in razendsnel tempo aanmelden? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste trends van 2018 en legt uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de toekomst van een onderwijsinstelling. Op basis van deze inzichten kan ook jij aan de slag met het opstellen van een ICT-investeringsplan.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.