Checklist voor bescherming en inbreuk

Een duidelijk overzicht van de criteria voor bescherming en inbreuk

Een duidelijk overzicht van de criteria voor bescherming en inbreuk

In deze checklist wordt op een rij gezet hoe de lezer kan bepalen wanneer iets inbreuk is en wanneer niet. De regels hieromtrent zijn behoorlijk gedetailleerd. Om te kunnen bepalen of designs en/of merken beschermd worden is het belangrijk om na te gaan of ze aan de regels voldoen. Onderstaande zaken zijn hierbij van belang:

  • Welke ontwerpen, modellen en merken worden beschermd?
  • Wanneer is sprake van inbreuk op een ontwerp, model of merk?
  • Criteria auteursrechtinbreuk
  • Criteria modelinbreuk
  • Criteria merkinbreuk

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt wanneer wordt voldaan aan de criteria om door de wet beschermd te kunnen worden. Deze checklist geeft daarnaast een aantal handige voorbeelden zodat de lezer eenvoudiger kan bepalen of aan de criteria wordt voldaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Strategisch ManagementRetail & Consumer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategisch Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Retail & Consumer :  De retailer van de toekomst zet klantdata centraal

Retail is één van de meest competitieve markten. De winsten staan onder druk, nieuwe webshops kapen klanten weg voor de neus van traditionele retailbedrijven en faillissementen zijn aan de orde van de dag. Wilt u de concurrentie voorblijven? In deze whitepaper leest u hoe u met integratie van fysieke winkels en webshops, analytics en omnichannel de band met de klant verbetert.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.