Checklist For Achieving BI Agility

Creëer een optimale BI-omgeving

Creëer een optimale BI-omgeving

Redelijk wat bedrijven worstelen met de vraag hoe ze het meeste uit hun investeringen in Business Intelligence (BI) kunnen halen. Vaak zit er 'oude infrastructuur in de weg'. Maar de praktijk wijst uit dat die oude structuren helemaal geen probleem hoeven te zijn. Een agile BI-omgeving is de oplossing.

Een Agile BI-omgeving levert oplossingen, platforms en BI access points op die een betere flexibiliteit en aanpassingsvermogen garanderen. Hoe je het ook wendt of keert, bedrijven willen gewoon op het moment dat iets gebeurt weten wát er gebeurt en welke gevolgen dat heeft of wat ze direct met die informatie kunnen doen. Als de BI-omgeving dan optimaal is ingericht, levert dat direct voordeel op.

Data discovery en zelfservice BI laten bedrijven op een snelle en krachtige manier omgaan met analytics. Agility houdt daarbij ook nog rekening met de ondersteunende infrastructuur en de beheermogelijkheden.

Om goed te kunnen begrijpen wat agile BI voor uw bedrijf kan betekenen, is het handig om allereerst te bepalen waar nog de zwakke punten liggen tussen wat er op dit moment mogelijk is en wat u wilt bereiken. Aan de hand van een uitgebreide checklist kunt u op een eenvoudige, maar doeltreffende manier zelf bepalen waar voor u de mogelijkheden en valkuilen liggen. Er wordt gefocust op drie essentiële deelgebieden: technologie, analytics en het onderhoud aan de systemen.

Download vandaag nog geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Checklist For Achieving BI Agility: How To Create An Agile BI Environment’ en ga aan de slag met een agile BI-omgeving.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom StategieBusiness IntelligenceBI ToolsSelf Service BI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.