Case Studenten printen on-line vanuit eigen laptop of smartphone

Mobiel printen op het ROC Leeuwenborgh

Mobiel printen op het ROC Leeuwenborgh

Studenten nemen steeds meer hun eigen laptop mee naar school. Ook met de opkomst van de smartphones is er steeds meer de behoefte om ook vanuit deze mobiele apparaten te kunnen printen. Jan Peters, IT specialist bij het ROC Leeuwenborgh in Limburg vertelt over de problemen waar zij als school mee te maken krijgen. Naast het kunnen printen van mobiele apparatuur, zijn er veel verschillende merken printers actief en is het overzicht in printgedrag en de kosten volledig zoek.

De uitdagingen op een rijtje:

  • Printen vanuit mobiele apparatuur
  • Geen netwerkbelasting
  • Inzage in alle printgegevens
  • Uitbesteden betalingsafhandeling en printbeheer

De resultaten uit het project:

  • Printen buiten het netwerk om
  • Overal printen vanuit de mobiele apparatuur
  • Geen omkijken naar betaling en beheer
  • €140000 besparing op de afdrukkosten per jaar

ROC Leeuwenborgh is opzoek naar een slim systeem voor mobiel printen, met als eis dat het netwerk niet te zwaar belast mocht worden. Lees in de volledige case meer over het slimme systeem wat is geïnstalleerd op het ROC.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Onderwijs & OnderzoekHoger Onderwijs bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Onderwijs & Onderzoek :  Digitale werkplek inrichten in 4 eenvoudige stappen

De wereld om ons heen wordt in een razend tempo digitaal. Hoe benut het onderwijs deze digitale revolutie optimaal zodat docenten en leerlingen sneller en efficiënter? Een digitale werkplek is de oplossing. Deze whitepaper helpt je bij het inrichten van jouw digitale werkplek. Zo kan jij meer tijd investeren aan het lesgeven, want daar gaat het toch om?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.