BYOD: overkomt het je of heb je een beleid?

Verhoogde productiviteit met een BYOD-beleid

Verhoogde productiviteit met een BYOD-beleid

Bring Your Own Device (BYOD) is een term die bij elke organisatie wel aan de orde komt. Bring Your Own is niet alleen het toekomstmodel waar de nieuwe generatie mee opgroeit, maar draagt ook nog eens bij aan de productiviteit en het werkplezier. Smartphones en tablets maken steeds meer hun intrede in de organisatie. Dit komt voornamelijk omdat consumenten elektronica de afgelopen jaren steeds veiliger en stabieler is geworden en steeds meer geschikt voor zakelijk gebruik.

Bij de invoer van Bring Your Own Device is het belangrijk om een beleid op te stellen. Iedereen moet op de hoogte zijn van de rechten en plichten die komen kijken bij BYOD. Een BYOD beleid draagt zorg voor de veiligheid van de bedrijfsinformatie en de privacy van de gebruikers.

Beveiliging van bedrijfsgegevens is bij BYOD verreweg de belangrijkste zorg voor een organisatie. Werknemers die alles maar in de cloud gooien, gênante filmpjes kijken op de zakelijke iPad, we kennen allemaal de verhalen.

Een BYOD –beleid
Bij het opstellen van een beleid voor BYOD is voor belangrijk voor het nadenken over vragen zoals:

  • Hoe draagt mobiliteit bij aan de productiviteit?
  • Welke applicaties en informatie moet altijd beschikbaar zijn?
  • Wat zijn de nadelen van BYOD?

Voor het opstellen van een BYOD-beleid kan gebruik worden gemaakt van het 7C stappenplan. Het stappenplan kan helpen bij het komen tot een eenduidig beleid. Hieronder de eerste 4 stappen van het 7 stappenplan:

  1. Check

Check of werknemers eigen apparaten gebruiken en zo niet, of ze dit zouden willen doen?

  1. Combine

Maak een team uit verschillende vertegenwoordigers van verschillende afdelingen. Op deze manier betrek je de hele organisatie bij het opstellen van het beleid.

  1. Concept

Start met een conceptversie.

  1. Communicatie

Communiceer de conceptversie, accepteer reacties en verwerk de feedback.

Meer te weten komen over een BYOD-beleid en het 7C stappenplan? Download vrijblijvend de whitepaper en kom tot een veilig BYOD-beleid waarmee BYOD beheersbaar wordt.

Bekijk ook de vide over een BYOD-beleid

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom MobiliteitBring Your Own DeviceSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Mobiliteit :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

Bring Your Own Device :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder

Security :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.