Business Process Management implementatie: al doende leert men

Creëer een lerende organisatie met BPM

Creëer een lerende organisatie met BPM

Business Process Management (BPM) is het begrijpen, het visualiseren en het controleren van bedrijfsprocessen. Bij een Business Process Management implementatie wordt een belangrijke verandering in de manier van werken binnen het bedrijf teweeg gebracht. Dit veranderingsproces is totaal afhankelijk van de mensen binnen het bedrijf en hoe ze er aan mee werken.

Cyclus voor Business Process Management implementatie 

Om het bedrijf te leren om te veranderen kan er gebruik gemaakt worden van de BPM Cyclus. Deze geeft de leercurve binnen een organisatie aan.

De BMP Cyclus bestaat uit een aantal fasen:

  1. Inzetten/Procesuitvoering
  2. Monitoren/Procesmonitoring
  3. Analyseren/Procesanalyse
  4. Optimaliseren/Procesverbetering

BPM simulatiespel

Lees gratis het volledige artikel over  de Business Process Management implemenatie cyclus. hierin worden bovenstaande punten verder uitgelegd en leest u meer over het BPM simulatiespel. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.