Business Intelligence naar de cloud: vijf redenen om te verhuizen

5 Reasons to Move Your BI to the Cloud

5 Reasons to Move Your BI to the Cloud

Business intelligence op de traditionele on premise-omgeving loopt soms tegen verschillende beperkingen aan waardoor de bedrijfsvoering niet optimaal werkt. Door business intelligence naar de cloud te verhuizen, kunnen deze restricties weggenomen worden. 

On premise-oplossingen kent zijn barrières

In een traditionele, on premise-omgeving loopt business intelligence regelmatig tegen zijn grenzen.  Denk bijvoorbeeld aan goede beveiliging. Die werpt soms extra drempels op waardoor het moeilijk wordt om snel bij de juiste data te komen. Daarnaast is op sommige piekmomenten extra rekenkracht nodig of meer opslagruimte. Bij lokale hosting moet dan in de server gesleuteld worden en daar gaat tijd overheen. Als er direct geschaald zou kunnen worden, vergroot dat de flexibiliteit.

Uniforme methodieken helemaal of deels in de cloud

Ook zou het handig zijn als er binnen de organisatie met veel en complexe databronnen wordt gewerkt, er met een uniforme manier kan worden gewerkt. Vaak gebeurt dat nog in code en starre ETL-processen. Alles direct naar de cloud verhuizen zou de bovenstaande barrières kunnen wegnemen. Maar stap voor stap richting cloud verhuizen kan ook, door voor een hybride oplossing te kiezen.

Vijf voordelen van business intelligence in de cloud op een rij

  1. Dataveiligheid zonder drempels
  2. Ad hoc rekenkracht vergroten
  3. Ad hoc opslagcapaciteit vergroten
  4. Eenduidige, overzichtelijke datasets
  5. Gedeeltelijk naar de cloud en on premise

In de whitepaper “5 Reasons to Move Your BI to the Cloud” staan de bovenstaande vijf mogelijkheden van BI in de cloud helder uiteengezet.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

BI Trends :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.