Business Intelligence: de laatste ontwikkelingen

Dit is allemaal mogelijk met Self Service BI

Dit is allemaal mogelijk met Self Service BI

De markt is constant in beweging en ook de voorkeuren van klanten zijn continu aan verandering onderhevig. Dat maakt het een uitdaging om de concurrentie voor te blijven en aan de verwachtingen van stakeholders te blijven voldoen. Er is echter genoeg te ondernemen om uw marktpositie te verbeteren. De sleutel hierbij is de inzet van moderne self-service BI tools.

Hoe voorspelt u de toekomst?

Veel organisaties zijn tot de conclusie gekomen dat informatie over het verleden niet voldoende is om hen verder te helpen. In plaats daarvan moet min of meer de toekomst worden voorspeld. Door te anticiperen op ontwikkelingen blijft een organisatie zijn concurrentie voor. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doet u dat in de praktijk?

Van inzicht tot actie

Om uw doelen te bereiken, bent u in de gelegenheid om data te bestuderen, onderzoeken, begrijpen en analyseren. Het doel is inzichten te verkrijgen die de basis vormen voor de juiste acties. Dit is alleen mogelijk met de juiste Business Intelligence tools. Die mogen niet rigide, begrenzend en moeilijk in het gebruik zijn. U hebt BI-software nodig die helemaal up-to-date is. Welke eisen moet u daaraan stellen?

Eisen aan moderne BI-tools

Wilt u niet achterop raken ten opzichte van de concurrentie, dan is het nodig dat uw BI-oplossing gebruikers in staat stelt zelf data snel en gemakkelijk onder de loep te nemen. De vraag die aan de data wordt gesteld, is in de eerste instantie: waarom is iets gebeurd? En: wat zal er vervolgens gebeuren? Hoe beantwoordt u deze vragen in de praktijk? U hebt een oplossing nodig met de volgende mogelijkheden:

  • Interactieve en dynamische rapportages en dashboards
  • Slimme visualisaties
  • Correlaties
  • Voorspellende analyses
  • Tekstanalyse

Waarde halen uit data

In de whitepaper worden deze functies verder toegelicht, aan de hand van de nieuwste en meest geavanceerde producten op het gebied van Business Intelligence. Als u meer waarde wilt halen uit de data die nu al in uw organisatie aanwezig is, vormt het downloaden van deze whitepaper de eerste stap.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieMarketing, Sales & Service bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Telecommunicatie :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Marketing, Sales & Service :  Big data voorbeelden die inspireren

Big data is meer dan een modegril met twijfelachtige voordelen. Er bestaan talloze concrete toepassingen. Op tijd betaald krijgen, besmettelijke ziekten als ebola monitoren of beter inspelen op de wensen van uw klant - het zijn zomaar 3 voorbeelden van big data in de praktijk. Laat u inspireren door deze scenario’s die bewijzen dat big data meer is dan een marketingkreet.

Lees verder

Marketing, Sales & Service :  Wat is Business Intelligence?

Marketingmensen zijn dol op woorden als big data, analytics en Business Intelligence. We zouden bijna vergeten dat deze buzzwords staan voor reële wapens tegen de concurrentie. Dit artikel bevat de basiskennis over Business Intelligence: het ontstaan van het begrip in de negentiende eeuw, een definitie en de Amerikaanse presidentskandidaat die won door big data.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.