Business Intelligence-cases die inspireren

Prijsoptimalisatie, Roskilde en de zoektocht naar ET

Prijsoptimalisatie, Roskilde en de zoektocht naar ET

Het is misschien een beetje flauw om  het zo te zeggen, maar als u en uw collega’s niet analytisch en creatief nadenken binnen uw organisatie, doet u wellicht iets verkeerd. In deze kenniseconomie gaat u achterlopen als u geen waarde uit uw bedrijfsdata weet te halen. Hoe doet u dit? Welkom in de wereld van Business Intelligence. Deze discipline is tot diep in het heelal doorgedrongen.

Business Intelligence anno 2017

Nu data en Business Intelligence zo’n grote rol spelen in het bedrijfsleven, wordt er wel gesproken van de cognitive business. Technologie is ondertussen veel meer dan een simpel middel, maar een soort adviseur die mede bepaalt welke richting de organisatie inslaat. Wat is er anno 2017 allemaal mogelijk in de cognitieve organisatie?

Radiosignalen uit het heelal

In dit document wordt een aantal cases beschreven waaruit blijkt hoe divers de toepassingen van Business Intelligence kunnen zijn:

  • Benco Dental, een Amerikaanse distributeur van tandheelkundige benodigdheden, wilde weten of zijn model voor kwantumkorting effectief was, en gebruikte daarvoor IBM Watson Analytics. Het resultaat: een efficiënter, op data gebaseerd model van pricing.
  • Het Roskilde Music Festival gebruikt dashDB, IBM SPSS en Watson Analytics-software om bezoekersstromen in kaart te brengen, inclusief hun aankopen, zodat het evenement veiliger is en er kan worden ingespeeld op hun wensen.
  • IBM, het Ames Research Center van NASA en het SETI Institute werken samen in een bijzonder project. Ze analyseren meer dan 6 terabyte complexe radiosignalen uit het heelal op zoek naar patronen die kunnen wijzen op intelligent buitenaards leven.

In dit document

Naast deze en andere cases bevat dit document de testimonials van professionals die met behulp van de nieuwste technologie kennis ontsluiten. Wie manieren zoekt om waarde te halen uit data, zal in dit rapport zeker inspirerende voorbeelden vinden. Maak uw organisatie datagedreven en zet de eerste stap door dit document te downloaden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TrendsManagement & StrategieTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  5 niet te missen retail-trends voor 2019

Data en analytics zijn binnen de retail inmiddels goed ingeburgerd. Wanneer we vooruitkijken zijn er een aantal analytics trends die ook het komende jaar een grote rol gaan spelen binnen de branche. Trends die je absoluut niet mag missen, wil je in de toekomst rendabel blijven. Benieuwd welke dat zijn? Dat lees je in dit trendrapport.

Lees verder

Trends :  Plan van aanpak voor een digital first strategie

We zitten aan het begin een nieuwe industriële revolutie. Het is dus hoog tijd voor jouw organisatie om een strategie op te stellen die ervoor zorgt dat jij de technologische innovaties optimaal benut. Alleen zo verzeker je de toekomst van jouw onderneming voor vandaag en morgen. Benieuwd hoe zo’n digital first strategie eruitziet en wat de pijlers zijn? Dat lees je hier.

Lees verder

Management & Strategie :  Brandmanagement is de sleutel voor internationaal succes

Als brandmanager van een internationale organisatie ben je constant op zoek naar de balans tussen lokale wensen en internationale verwachtingen. Een consistent en consequent brandmanagement is sleutel tot succes en zorgt ervoor dat een organisatie zich kan onderscheiden van concurrenten. Deze whitepaper geeft antwoord op de vraag: "Hoe komt jouw corporate merk het beste uit de verf?”

Lees verder

Telecommunicatie :  In 7 stappen naar meer inzicht en rendement

Onvoldoende inzicht in data maakt het lastig om je bedrijfsdoelstellingen te behalen. Deze whitepaper zet 7 stappen op een rij die jou helpen bij het verhogen van je rendement. Aan de hand van praktijkcases krijg je inzicht in het belang van bijvoorbeeld datavisualisatie en automatisering. Zo bespaar jij tijd, verlaag je kosten en draag je bij aan een positief bedrijfsresultaat.

Lees verder

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.