Business Intelligence-cases die inspireren

Prijsoptimalisatie, Roskilde en de zoektocht naar ET

Prijsoptimalisatie, Roskilde en de zoektocht naar ET

Het is misschien een beetje flauw om  het zo te zeggen, maar als u en uw collega’s niet analytisch en creatief nadenken binnen uw organisatie, doet u wellicht iets verkeerd. In deze kenniseconomie gaat u achterlopen als u geen waarde uit uw bedrijfsdata weet te halen. Hoe doet u dit? Welkom in de wereld van Business Intelligence. Deze discipline is tot diep in het heelal doorgedrongen.

Business Intelligence anno 2017

Nu data en Business Intelligence zo’n grote rol spelen in het bedrijfsleven, wordt er wel gesproken van de cognitive business. Technologie is ondertussen veel meer dan een simpel middel, maar een soort adviseur die mede bepaalt welke richting de organisatie inslaat. Wat is er anno 2017 allemaal mogelijk in de cognitieve organisatie?

Radiosignalen uit het heelal

In dit document wordt een aantal cases beschreven waaruit blijkt hoe divers de toepassingen van Business Intelligence kunnen zijn:

  • Benco Dental, een Amerikaanse distributeur van tandheelkundige benodigdheden, wilde weten of zijn model voor kwantumkorting effectief was, en gebruikte daarvoor IBM Watson Analytics. Het resultaat: een efficiënter, op data gebaseerd model van pricing.
  • Het Roskilde Music Festival gebruikt dashDB, IBM SPSS en Watson Analytics-software om bezoekersstromen in kaart te brengen, inclusief hun aankopen, zodat het evenement veiliger is en er kan worden ingespeeld op hun wensen.
  • IBM, het Ames Research Center van NASA en het SETI Institute werken samen in een bijzonder project. Ze analyseren meer dan 6 terabyte complexe radiosignalen uit het heelal op zoek naar patronen die kunnen wijzen op intelligent buitenaards leven.

In dit document

Naast deze en andere cases bevat dit document de testimonials van professionals die met behulp van de nieuwste technologie kennis ontsluiten. Wie manieren zoekt om waarde te halen uit data, zal in dit rapport zeker inspirerende voorbeelden vinden. Maak uw organisatie datagedreven en zet de eerste stap door dit document te downloaden.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 

Download artikel

Business Intelligence-cases die inspireren

Bent u betrokken bij ICT-beslissingen?

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.