Business Intelligence: A Guide for Midsize Companies

De complete BI-gids voor middelgrote organisaties

De complete BI-gids voor middelgrote organisaties

Business intelligence (BI) stelt gebruikers in staat hun organisatie te analyseren en om plannen en resultaten beter te begrijpen. Het geeft organisaties inzicht in wat goed werkt en helpt hen potentiele probleemgebieden te identificeren om zo op tijd de juiste maatregelen te nemen.

Toekomst voorspellen
Bij veel organisatie ligt de focus op het stroomlijnen van processen, het werven van klanten, inkomsten laten toenemen en de concurrentie voorblijven. Bij diezelfde organisaties ligt ook vaak de gedachte dat er meer tijd besteedt moet worden aan het analyseren van wat alles wat er gaande is en aan het voorspellen en plannen van de toekomst, in plaats van werknemers die continu brandjes proberen te blussen en het oplossen van operationele problemen op basis van een ‘gevoel’.

Thema’s whitepaper
Nu gebruiken de meeste grote bedrijven Business Intelligence al als een middel om de concurrentie voor te blijven, maar ook ditzelfde middel kan ook door middelgrote bedrijven ingezet worden. Deze whitepaper gaat dieper in op wat Business Intelligence kan betekenen voor de middelgrote bedrijven. Zo worden er een aantal thema’s behandeld, namelijk:

  • Tekenen dat de organisatie een BI-oplossing nodig heeft;
  • Wat is Business Intelligence?;
  • Uitleg van de verschillende BI-componenten;
  • Wat zijn de voordelen van BI?;
  • Implementatie van BI;
  • Waar naar te kijken bij het zoeken naar een BI-product;
  • Waar naar te kijken bij het zoeken naar een BI-leverancier;

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper waarin bovenstaande onderwerpen uitgebreid aan bod komen en wordt uitgelicht hoe BI organisaties van elke grootte kan helpen om de performance te verbeteren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

BI Trends :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.