BTW Compensatiefonds

Meer bestedingsruimte voor gemeenten en provincies door het BTW Compensatiefonds

Meer bestedingsruimte voor gemeenten en provincies door het BTW Compensatiefonds

Het BTW Compensatiefonds is opgericht voor gemeenten en provincies om de reeds betaalde BTW terug te krijgen. Helaas maken niet alle gemeenten en provincies optimaal gebruik van dit fonds. Dit gaat ten koste van de bestedingsruimte, wat op kan lopen tot miljoenen euro’s.

  • Tot 2003 moesten er voor verschillende producten of diensten BTW afgedragen worden. Waardoor het soms net te duur kon zijn.
  • Na 2003 is het mogelijk om deze BTW terug te krijgen via het BTW-Compensatiefonds.

Het is niet zo dat overheidsinstellingen helemaal geen BTW meer betalen. Gemeenten en provincies mogen de BTW verrekenen die verband houdt met het verrichten van overheidstaken.

Lees gratis het volledige artikel over het BTW Compensatiefonds waarin meer verteld wordt over hoe een gemeente in aanmerking komt en een aantal praktijkvoorbeelden over het BTW Compensatiefonds.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Financiële Instellingen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financiële Instellingen :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.