Bridging the Gap Between Operations Management and Projects Management

De belangrijke rol van Project Portfolio Management (PPM)

De belangrijke rol van Project Portfolio Management (PPM)

Een van de belangrijkste onderdelen in het beheer van een onderneming is Project Portfolio Management (PPM). In Project Portfolio Management wordt verondersteld dat een organisatie het goed blijft doen in een wereld van constante verandering en dreiging van concurrentie. Daarnaast wordt er vanuit gegaan dat een organisatie zowel sterker als winstgevender kan worden. Dit alles kan mede mogelijk gemaakt worden door een goede selectie en uitvoer van diverse projecten.

De basis elementen en omgeving waarin Project Portfolio Management wordt toegepast zijn niet nieuw. Vóór de komst van Project Portfolio Management waren deze elementen in twee groepen op te delen, deze groepen bestaan uit:

  • Operations Management (o.a. doelen, strategiën, objectieven)
  • Project Management (o.a. rooster, project kosten, performance)

Lees gratis de volledige whitepaper over Project Portfolio Management (PPM) waarin verder uiteengezet wordt wat PC-Objectives zijn en wat hiermee bereikt kan worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Project ManagementZakelijke dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Project Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Zakelijke dienstverlening :  Adviseurstraject voor vroeger-nu-later in 3 stappen

Er wordt veel gesproken over de adviseur van de toekomst, over later. Maar, later is nu en had vroeger al moeten starten. Voor adviseurs en adviesbedrijven is dit een probleem. Wanneer gaat een adviseur nu daadwerkelijk zijn nieuwe rollen aanpakken en invullen? Lees in dit stappenplan meer over de stappen die doorlopen moeten worden voor het invullen van de adviseur van de toekomst.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.