Brandmanagement is de sleutel voor internationaal succes

Onderscheid je van concurrenten en zet een sterk merk neer

Onderscheid je van concurrenten en zet een sterk merk neer

Bij succesvol global brandmanagement is het belangrijk om continu een balans te zoeken tussen de lokale wensen en de internationale verwachtingen. Daarom is het zaak om op een consistente en consequente manier je corporate merk door te voeren. In onze digitaal gedreven wereld vinden veel organisaties dit een steeds groter wordende uitdaging. Of bedrijven deze uitdagingen kunnen omzetten in succesvolle veranderingen hangt grotendeels af van hoe ze mensen, processen en technologieën samenbrengen en organiseren. Ontdek in deze whitepaper het antwoord op de hamvraag: “Hoe komt jouw corporate merk het beste uit de verf?”

Onderscheidend vermogen

Als bedrijf wil je jezelf onderscheiden van je concurrenten, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Prospecten en bestaande klanten worden dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden informatie, je moet jezelf dus behoorlijk onderscheiden van de massa wil je nog opvallen. Een sterk merk neerzetten is zoveel meer dan een nieuwe, frisse website en nieuw logo; een sterk merk begint binnen de organisatie. Je medewerkers vormen de bouwstenen van je merk en moeten overtuigd zijn van het nut van verbeteringen en vernieuwingen binnen de organisatie.

Aan de slag met brandmanagement: 3 belangrijke aspecten

Om ervoor te zorgen dat alle medewerkers, wereldwijd, aan hetzelfde zeil trekken is het als brandmanager belangrijk om iedereen te overtuigen van de noodzaak van de veranderingen en vernieuwingen. Wanneer mensen overtuigd zijn van de noodzaak van veranderingen, zullen ze ook intrinsiek gemotiveerd zijn deze veranderingen te accepteren en door te voeren. Wil je dit goed aanpakken? Verlies deze 3 aspecten dan niet uit het oog:

  1. De rol van mensen en gedrag bij het bouwen van een sterk merk
  2. Het veranderen van processen voor global branding
  3. De rol van technologie bij branding

Werken aan succes

Nieuwsgierig hoe je mensen, processen en technologie samenbrengt om zo tot een sterk internationaal merk te komen? Download dan snel de whitepaper Hoe bouw je een sterk corporate merk? en ontdek het antwoord op deze vraag.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieStrategisch ManagementZakelijke dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Outsourcing van softwareprojecten: yay of nay

Het outsourcen van de ontwikkeling van software is in de meeste gevallen een economische overweging. De kennis is in het buitenland aanwezig en de kosten zijn voor bedrijven nog steeds te behappen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, de weg naar een succesvolle samenwerking is bezaaid met hindernissen. Met de 6 stappen uit deze whitepaper werk jij aan succesvolle outsourcing.

Lees verder

Stategie :  Hoe verbeter ik mijn klantervaring?

Wil je een loyaal klantenbestand? Zorg er dan voor dat je jouw klanten een geweldige ervaring biedt, zowel met jouw product als met jouw dienstverlening. Hoe je precies werkt aan het verbeteren van de klantervaring en welke rol jouw IT-landschap hierin speelt, dat lees je in deze whitepaper.

Lees verder

Strategisch Management :  Voorkom micromanagement in jouw IT-team

Niemand vindt het leuk om constant gecontroleerd te worden. Toch is het iets wat veel managers graag doen. Waarom zijn zoveel managers vooral erg druk met het controleren van ieder klein detail? Wat zijn de gevolgen van micromanagement voor IT-teams? Deze whitepaper zet de oorzaken en gevaren van deze managementstijl op een rij en laat je zien hoe het ook anders kan.

Lees verder

Zakelijke dienstverlening :  Bedrijven samenvoegen: 5 zaken die je niet mag vergeten

Wanneer een bedrijf wordt overgenomen of fuseert met een andere onderneming gaat dit altijd gepaard met een hoop onzekerheid en veel verandering. Ontdek in deze whitepaper waarom het ook belangrijk is om technologie en de mens voldoende aandacht te geven in dit proces. Zo benut je alle capaciteit binnen de organisatie ten volle, draag je bij aan lagere kosten en haal je meer waarde uit de overname.

Lees verder

Zakelijke dienstverlening :  7 tips voor een betere teamprestatie

Tijd is geld, en dat is vooral aan de orde binnen de productie. Vertragingen door slechte samenwerking of onduidelijke communicatie kan al heel snel in de papieren lopen. Hoe verbeter je de communicatie binnen een team? Het is een vraag die menig teamleider zich wel eens stelt. Lees hier 7 concrete manieren om jouw team beter te laten samenwerken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.