Bouw een veilig en transparant fundament voor AI

Bereid je voor op de AI-revolutie

Bereid je voor op de AI-revolutie

Steeds meer bedrijven kijken vol verwachting richting AI als belangrijk onderdeel van hun toekomstplannen. Misschien denk je eraan om chatbots in te schakelen om je klanten nog beter te bedienen of wil je AI inzetten om bepaalde administratieve taken te automatiseren. Wat je plannen voor de toekomst ook zijn, het is goed om ons te beseffen dat het inzetten van AI niet over één nacht ijs gaat. Buiten de operationele uitdagingen is het ook belangrijk om ook het vertrouwen en de transparantie van AI aan te pakken. Hebben medewerkers geen vertrouwen in de resultaten van het AI-project, dan kan het project ook geen waardevolle bijdragen leveren aan de toekomst van de onderneming.

Geen transparantie en vertrouwen? Geen succes…

Wanneer medewerkers geen vertrouwen hebben in de resultaten van het AI-project, dan kan het project ook geen waardevolle bijdragen leveren aan de toekomst van de onderneming. In de praktijk gebeurt het maar al te vaak dat veelbelovende projecten nooit effectief worden ingezet omdat de onderneming de resultaten niet 100% vertrouwen. Stel je voor dat achteraf zou blijken dat het model een bepaalde groep klanten uitsluit omdat onvoldoende data beschikbaar was in de testfase. Het zou je niet alleen behoorlijk veel geld kosten, ook je imago krijgt hierdoor een behoorlijke deuk.

AI toelichten en begrijpen

Met de tools binnen de IBM cloud is het mogelijk om jouw AI-projecten te ontwikkelen, beheren en draaien in een transparante omgeving. Hoe dit precies werk, lees je in deze whitepaper. Eén belangrijk onderdeel lichten we al kort toe.

  • AI toelichten en begrijpen: Het systeem logt alle data die door het AI-model worden verwerkt. Hierdoor kan men altijd terugkijken naar de oorsprong van de uitkomst. Dit is niet alleen belangrijk bij audits en compliance checks, ook data-analisten maken gretig gebruik van deze data. Gebruikers kunnen elke transactie bestuderen en zo krijgen zo inzicht in waarom en hoe het model tot een bepaalde conclusie kwam.

Wil jij graag weten hoe IBM jou verder kan helpen in jouw reis richting kunstmatige intelligentie? Download dan deze solution brief en zorg voor transparantie en vertrouwen bij jouw AI-projecten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementBusiness Intelligence bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Bouwstenen voor een goverened data lake

Data lakes zijn dé oplossing voor organisaties die datagebruik bovenaan hun strategische agenda hebben staan. Wil je optimaal rendement uit je data, dan moet het data lake wel aan een aantal eisen voldoen. Met de bouwstenen uit deze whitepaper richt je een goverened data lake in met daarin gevalideerde, goed beveiligde data die écht meerwaarde bieden.

Lees verder

Data Management :  Betere budgettering en planning zorgen voor meer groei

Planning en budgettering zijn een essentieel onderdeel bij het maken van datagedreven beslissingen. Voor veel bedrijven is dit echter een behoorlijke uitdaging. De informatie die de financiële afdeling nodig heeft zit vaak in losse spreadsheets of in verouderde systemen. Om inzicht te krijgen in alle informatie hebben we dus software nodig waar data uit verschillende systemen samenkomen voor analyse. Je leest er alles over in deze whitepaper.

Lees verder

Business Intelligence :  In 7 stappen naar meer inzicht en rendement

Onvoldoende inzicht in data maakt het lastig om je bedrijfsdoelstellingen te behalen. Deze whitepaper zet 7 stappen op een rij die jou helpen bij het verhogen van je rendement. Aan de hand van praktijkcases krijg je inzicht in het belang van bijvoorbeeld datavisualisatie en automatisering. Zo bespaar jij tijd, verlaag je kosten en draag je bij aan een positief bedrijfsresultaat.

Lees verder

Business Intelligence :  5 gouden datamanagement tips

Analytics is al lang niet meer exclusief voorbehouden aan enterprises en innovators. Iedere organisatie ziet het belang in van data en analytics om meer inzicht te krijgen in de business. Maar hebben we ook de stap gezet naar echte datagedreven beslissingen? Met de 5 datamanagement tips uit deze whitepaper zet je die laatste stap naar echte datagedreven beslissingen.

Lees verder

Partner

IBM

Bedrijven gebruiken AI meer dan ooit tevoren. Van banken die AI inzetten om hun digitale personeelsbestand te versterken tot telecommunicatiebedrijven die slimme chat-bots inzetten om de klantenservice te transformeren.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.