Blockchain revolutioneert de retail supply chain

Blockchain maakt een einde aan onzekerheid

Blockchain maakt een einde aan onzekerheid

Consumenten zijn de afgelopen jaren steeds meer gaan nadenken over de herkomst van consumptiegoederen, kledij en elektronica. We worden om de oren geslagen met keurmerken en certificaten, maar ondanks alles is het nog steeds quasi onmogelijk om precies te zien waar onze eieren nu precies vandaan komen. Zijn ze echt afkomstig van scharrelkippen of hebben ze ergens in het ketenproces ten onrechte het bio-label gekregen? We willen retailers graag geloven, maar na meerdere voedselschandalen is het vertrouwen ver te zoeken.

Inzage en vertrouwen krijgen

Nadat blockchain de financiële markt al op zijn kop zette, zal blockchain ook de supply chain transformeren. Dit is goed nieuws voor consumenten, maar ook de retail kijkt reikhalzend uit naar de mogelijkheden die blockchain biedt. Een wereldwijd onderzoek bracht namelijk in 2017 aan het licht dat maar liefst 69 % van de ondervraagde bedrijven geen volledig zicht had op hun supply chain. Door blockchain in te zetten kunnen dure inspecties en audits worden vervangen door een beveiligd en gedeeld grootboek. Wie toegang krijgt tot bepaalde data wordt vastgelegd in smart contracts. Consumenten zullen de reis kunnen volgen die hun nieuwe smartphone maakte voor die in de winkel belandde.

De blockchain-transformatie

Lees hier hoe blockchain de supply chain zal veranderen op volgende gebieden:

  • Oorsprongscertificaten
  • Omgevingsvariabelen
  • Geschiloplossing

Aan de hand van een voorbeeld uit de voedselindustrie krijg je inzage in de huidige situatie en de toekomst. De voordelen voor zowel leveranciers, retailers en consumenten komen hierin uitgebreid aan bod. Benieuwd geworden? De whitepaper How blockchain will transform the modern supply chain zet aan tot innovatie!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Supply Chain ManagementIndustrieInnovatie in de retailRetail TransformationRetail Technology bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Supply Chain Management :  Wat is de invloed van technologie op het ketenproces?

Automatisering, robotica, IoT en ERP-software: het zijn allemaal ingrediënten voor evolutie, vernieuwing en effectievere bedrijfsprocessen. Deze whitepaper bekijkt enkele nieuwe ontwikkelingen in de maakindustrie en distributie en laat je zien waarom ze ook voor jouw organisatie van belang zijn. Waarom is en blijft cloud de toekomst? Wat moet je met alle data die je verzamelt? Je leest het hier!

Lees verder

Industrie :  Pakketten sneller de deur uit met TMS

Je kunt heel wat tijd en geld besparen als je software inzet wat jouw logistieke proces ondersteunt. Denk maar aan het verzenden van de vele pakketten die dagelijks de deur uitgaan. Welke software heb je nodig om jouw medewerkers te ondersteunen, wat zijn de voordelen en welke eisen moet je stellen aan deze software? Je leest het hier.

Lees verder

Industrie :  E-commerce valkuilen aanpakken met WMS

E-commerce is goed op weg om in 2021 het allerbelangrijkste e-commerce kanaal te worden. Dit vereist natuurlijk een andere aanpak voor retailers en brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Is jouw organisatie er klaar voor? Zet jij al een warehouse management systeem in? Bereid je voor op wat komen gaat en start met het downloaden van deze whitepaper.

Lees verder

Innovatie in de retail :  Dichter bij je klanten met assortimentsoptimalisatie

Wil jij trouwe klanten, snel inspelen op veranderende wensen én je concurrenten voorblijven? Dan is het noodzakelijk om inzicht te hebben in alle data binnen de organisatie. Deze data zorgen er namelijk voor dat jij op de juiste manier jouw producten aan de juiste klantgroep kan aanbieden. Assortimentsoptimalisatie is daarbij een mooi hulpmiddel. Wat het precies is, dat lees je hier.

Lees verder

Retail Transformation :  Waar moet je op letten bij een commerce platform

De keuze voor een commerce platform kan lastig zijn. Hoe zet je bijvoorbeeld de klant centraal binnen het platform? En wat heeft mijn organisatie nodig in een commerce platform? In deze whitepaper zetten we de uitdagingen voor de keuze van een commerce platform op een rij en vind je een checklist om jouw organisatie bij deze keuze te helpen!

Lees verder

Retail Technology :  5 aandachtspunten bij de migratie naar een nieuw e-commerce platform

Online technologie verandert continu, daarom is het belangrijk om als retailer te blijven ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een nieuw e-commerce platform. Een migratie naar een nieuw e-commerce platform heeft behoorlijk wat invloed op jouw organisatie. Een goede voorbereiding is dus essentieel! Deze whitepaper licht vijf aandachtspunten uit die jou kunnen helpen bij dit proces.

Lees verder

Retail Technology :  8 E-commerce trends voor 2019

De e-commerce markt is constant aan verandering onderhevig. Daarom is het belangrijk om de trends op dit gebied op de voet te volgen. Benieuwd wat de e-commerce trends voor 2019 zijn en wat ze beteken voor jouw organisatie? In deze whitepaper komen 8 e-commerce trends voor 2019 naar voren.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.