Big data voorbeelden die inspireren

23 redenen waarom big data ook u aangaat

23 redenen waarom big data ook u  aangaat

Hebt u al genoeg van de big-data hype? Dat is erg begrijpelijk, want bloggers, tech-journalisten en marketingmensen gebruiken deze term te pas en te onpas. Dit leidt tot prachtige toekomstvisies die eigenlijk nooit concreet worden. Maar is er wel degelijk veel winst te behalen met big data. De auteurs van deze whitepaper hebben een indrukwekkende lijst samengesteld van 23 voordelen die u uit big data kunt halen. De redactie van Kennisportal selecteerde de 3 scenario’s die ons het meest inspireerden.

Hier komt nummer 3:

3. Krijg op tijd betaald

Veel opdrachtgevers betalen helaas niet op tijd. Hoewel het probleem over het algemeen buiten uw bedrijf ligt, is het wel zaak uw facturen op tijd te versturen. Ook is het handig om in beeld te krijgen welke bedrijven hun betaalverplichtingen vaker niet op tijd nakomen. Dit is allemaal mogelijk met de juiste inzet van de data die u al hebt.

En door naar nummer 2.

2. Bied klanten aan wat ze willen

Door data te analyseren komt u meer te weten over uw klanten. Onder meer hun leeftijd, inkomen, woonomgeving, het uitgavenpatroon van hun huishouden, hun gemiddelde uitgaven voor bepaalde goederen en hun baan kunnen u helpen uw klantenbestand te segmenteren. U kunt uw marketingboodschappen aanpassen aan de verschillende segmenten.

En tot slot presenteren we u nummer 1.

1. Monitor de verspreiding van ziektes

HealthMap.org is een platform dat data vanuit de gezondheidszorg, media en andere bronnen combineert om real-time nieuws en updates over de uitbraak van ziektes te versturen. Zo wist de site de eerste tekenen van de ebola-uitbraak te signaleren. Dat was 9 dagen voordat de Wereldgezondheidsorganisatie hiermee naar buiten kwam.

Big data voorbeelden die inspireren

Deze lijvige whitepaper zouden we ook een boekwerk kunnen noemen. De titel 23 Reasons To Get Excited About Data is een perfecte beschrijving van de inhoud. Op de redactie hebben we dit document met veel interesse gelezen. Nu is het aan u zich ook te laten inspireren door deze 23 voordelen van big data, om zo nog succesvoller te worden met uw organisatie.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 

Downloaden: Big data voorbeelden die inspireren

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.