Big data voor het maken van betere beslissingen

From big data to knowledge

From big data to knowledge

Telecombedrijven hebben tegenwoordig veel persoonlijke informatie van klanten paraat. Denk hierbij aan contactgegevens, telefoonnummers, internetgebruik, reishistorie en noem maar op. Het gebruik van een smartphone geeft een goede weergave van het dagelijkse leven. De afgelopen vijf jaar hebben ontwikkelingen in de techniek ervoor gezorgd dat deze data explosie(big data) omgezet kan worden naar saleskansen.

Mogelijkheden big data

Big data is een grote kans om meer intelligentie te creëren in de organisatie. Voor telecombedrijven kan dit onder andere de onderstaande mogelijkheden met zich mee brengen:

  • Efficiënter opereren van het netwerk;
  • Analyseren van het succes van de diensten die aangeboden worden;
  • Een betere persoonlijke ervaring creëren voor klanten.

Van big data naar kennis: nog betere beslissingen

Voor het bereiken van betere beslissingen, gebaseerd op informatie, is het belangrijk om de volledige keten die het transformeren van data naar kennis mogelijk maakt samen te voegen tot één end-to-end oplossing.  Deze oplossing bevat:

  • Databronnen;
  • Datacollecties
  • Datamanagement en structureren van data;
  • Datatoegang;
  • Business Intelligence (BI);
  • Presentatie en visualisatie.

Waarde halen uit big data

Lees in deze whitepaper meer over het halen van extra waarde uit data, waar het succes van big data van af hangt en de whitepaper gaat één voor één in op de verschillenden end-to-end oplossingen. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Telecommunicatie :  Efficiënt vergaderen thuis en op kantoor

Dankzij allerlei samenwerktools zijn thuiswerkende collega’s in staat met elkaar in verbinding te blijven. Maar nu steeds vaker ook kleine groepjes op kantoor aan het werk zijn, is het goed om na te denken over een goede inrichting van hybride vergaderen. Dit handige stappenplan helpt je een eind op weg!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.