Big data voor het maken van betere beslissingen

From big data to knowledge

From big data to knowledge

Telecombedrijven hebben tegenwoordig veel persoonlijke informatie van klanten paraat. Denk hierbij aan contactgegevens, telefoonnummers, internetgebruik, reishistorie en noem maar op. Het gebruik van een smartphone geeft een goede weergave van het dagelijkse leven. De afgelopen vijf jaar hebben ontwikkelingen in de techniek ervoor gezorgd dat deze data explosie(big data) omgezet kan worden naar saleskansen.

Mogelijkheden big data

Big data is een grote kans om meer intelligentie te creëren in de organisatie. Voor telecombedrijven kan dit onder andere de onderstaande mogelijkheden met zich mee brengen:

  • Efficiënter opereren van het netwerk;
  • Analyseren van het succes van de diensten die aangeboden worden;
  • Een betere persoonlijke ervaring creëren voor klanten.

Van big data naar kennis: nog betere beslissingen

Voor het bereiken van betere beslissingen, gebaseerd op informatie, is het belangrijk om de volledige keten die het transformeren van data naar kennis mogelijk maakt samen te voegen tot één end-to-end oplossing.  Deze oplossing bevat:

  • Databronnen;
  • Datacollecties
  • Datamanagement en structureren van data;
  • Datatoegang;
  • Business Intelligence (BI);
  • Presentatie en visualisatie.

Waarde halen uit big data

Lees in deze whitepaper meer over het halen van extra waarde uit data, waar het succes van big data van af hangt en de whitepaper gaat één voor één in op de verschillenden end-to-end oplossingen. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.