BI-trends waarmee u succes gaat hebben in 2017

Business Intelligence-experts doen 3 voorspellingen

Business Intelligence-experts doen 3 voorspellingen

Steeds meer organisaties moeten data slim gaan gebruiken om te overleven tussen de snel groeiende concurrentie. Organisaties die dit doen blijven niet alleen de concurrentie voor, maar innoveren ook sneller. Om de kracht van data te blijven gebruiken, is het goed om inzicht te hebben in de BI-trends die dit jaar een grote rol gaan spelen. Hoe kunt u profiteren van deze BI-trends? In deze whitepaper voorspellen internationale experts trends gebaseerd op kennis en ervaring met vele BI-klanten.

Verschillende soorten data en bronnen worden belangrijk

Data zullen in 2017 niet meer onderverdeeld worden in soort en grootte. Data zijn gewoon data. Al gaat het om big data of gewoon een simpele Excel-sheet. Het belangrijkste hierbij is dat data snel en makkelijk geraadpleegd kunnen worden met een beter bedrijfsresultaat als gevolg.

Geavanceerde analyse is voor iedereen mogelijk

Steeds meer medewerkers kunnen aan de slag met data. Analytics-programma’s worden steeds gebruiksvriendelijker voor alle werkniveaus. Advanced analytics wordt de standaard voor de businessgebruiker. Hierdoor verliezen datawetenschappers en -experts hun monopoliepositie.

Waarde uit data kunnen halen wordt de standaard

Vorig jaar gaf LinkedIn aan dat BI een van de belangrijkste kennisgebieden was om kans op een nieuwe baan te vergrootten. Dit jaar is kennis van data analytics iets wat je al moet beheersen. Het wordt een standaardvaardigheid zoals de meesten hebben met Word, Excel en PowerPoint. Deze ontwikkeling zal ook een grote invloed hebben in het onderwijs.

BI-trends die invloed hebben op 2017

Hierboven worden vast 3 BI-trends voor 2017 gedeeld. Download de whitepaper voor meer achtergronden en de 7 andere trends waarmee uw organisatie komend jaar rekening moet houden. Samen vormen deze 10 trends een blauwdruk om ook in de toekomst succesvol en winstgevend met data te blijven omgaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BI TrendsSelf Service BI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Trends :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

BI Trends :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.