Beyond ERP eBook Serie

Met CRM en ERP de klantprocessen verbeteren

Met CRM en ERP de klantprocessen verbeteren

Een CRM applicatie combineren met het ERP-systeem, wat is hiervan de toegevoegde waarde voor een organisatie? Dit is de centrale vraag in deze whitepaper.

 

 

De waarde van een organisatie zit vooral in:

 • Hoger rendement
 • Betere stuurinformatie
 • Flexibiliteit
 • Kostenbesparing
 • Effectiever werken
 • Meer werkplezier

Als organisatie wil je blijven ontwikkelen, betere producten maken, betere dienstverlening leveren en vooral de concurrentie voor blijven. Door middel van ERP en andere aanvullende applicaties, zoals CRM, is het mogelijk om inzicht te krijgen in relevante informatie. Met deze relevante informatie kan een ERP-systeem meer rendement opleveren.

Om over na te denken
Bedrijven die structureel meer aandacht besteden aan klanten dan hun concurrenten:

 • Zijn gemiddeld 10% winstgevender
 • Hebben gemiddeld 9% hogere beurswaarde

CRM draait vooral om de vraag: wat wil, verwacht en vraagt de klant? Wat zijn de behoefte? Denk niet alleen aan de knelpunten in de organisatie, maar vooral aan het verbeteren van de klantprocessen.

Nice to know: In de meeste branches, zorgt 5% van de klanten voor 75% van de omzet!

Trends en toepassingen

 • Mobile CRM: Het mobiel beschikbaar hebben van de CRM-oplossing
 • Social CRM: Denk bijvoorbeeld aan online netwerken
 • Customer Experience: Klantverwachtingen overtreffen

Download de whitepaper
Download vrijblijvend deze whitepaper over het combineren van ERP en CRM in de organisatie. De bovenstaande trends en toepassingen staan hierin uitgebreid beschreven. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op do’s & don’ts, komt er een best practice naar voren. Verder gaat het dieper in op het koppelen van een ERP-systeem aan het CRM-systeem.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom CRM (Customer Relationship Management)ERP (Enterprise Resource Management) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ERP (Enterprise Resource Management) :  Cloud-ERP als fundament voor succes van productiebedrijven

Wat is nodig om relevant te blijven in de veranderlijke wereld van productie? Eén ding is zeker: zonder de juiste tools en systemen wordt het voor veel organisaties onmogelijk om bij te blijven. Hierdoor kijken de voorlopers in de maakindustrie naar mogelijke cloud -oplossingen om hun gehele productie op te draaien. In deze whitepaper leest u hoe bedrijven succes oogsten met NetSuite, het cloud-platform van Oracle.

Lees verder

ERP (Enterprise Resource Management) :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.