Beveiliging van EPD server tot toestel van de arts

Elektronisch Patiënten Dossier: mobiel beschikbaar in de zorg

Elektronisch Patiënten Dossier: mobiel beschikbaar in de zorg

Een elektronisch Patiënten Dossier (EPD) implementeren is de eerste stap. Stap twee, het mobiel ontsluiten van een EPD, is waarschijnlijk wel een net zo belangrijke stap en dan in het bijzonder voor de IT-afdeling. Want in het huidige tijdperk wil toch iedereen medische dossiers werkplekafhankelijk kunnen raadplegen?

Zijn patiëntendossiers wel veilig?

Vaste werkplekken en laptops worden door de IT-afdeling beveiligd door een antivirusprogramma. Mobiele devices hebben deze beveiliging vaak niet of in mindere mate. Om een EPD op een mobiel apparaat te raadplegen is meer nodig dan alleen een beveiligde app van de EPD-leverancier. Lees hierover meer in de whitepaper.

Beveilig bedrijfskritische informatie goed

Het is noodzakelijk om de beveiliging rondom mobiele devices en EPD-oplossingen goed op orde te hebben. Zeker met het oog op de Wet Meldplicht Datalekken is het belangrijk om persoonlijke en bedrijfskritische data goed te beveiligen. U wilt tenslotte niet dat deze data in verkeerde handen valt.

Uitrol en beheer vereenvoudigen

Voor het op afstand beheren van de EPD-applicatie zijn er een aantal onderdelen belangrijk. Deze onderdelen maken niet alleen de uitrol, maar ook het beheer eenvoudiger.
Hierbij gaat het om de volgende onderdelen:

  • Apple Device Enrollment Program (voor IOS-toestellen)
  • Installatie en distributie van applicaties
  • Managed apps en Data Leakage Prevention (DLP)
  • Malware
  • Beheer van de toestellen

Heeft u de beveiliging van uw EPD-applicatie op orde?

Is uw EPD-applicatie goed beveiligd voor mobiele devices? Bekijk de stappenlijst en de belangrijke onderdelen in dit proces in de whitepaper. Zorg voor een veilige omgeving voor uw medewerkers en patiëntendossiers.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.