Best practice insight: Customer analytics case study, T-Mobile Austria

Klantenbinding door CRM Software

Klantenbinding door CRM Software

T-Mobile in Oostenrijk had te maken met een hoge mate van marktverzadiging en weinig belemmering bij de klant om over te stappen. Dit was een lastig fenomeen. Om deze reden zag T-Mobile de noodzaak van een goede CRM strategie.

T-Mobile startte hierop een intern project waarin de CRM processen werden gereorganiseerd. Ook werden het veelvoud aan ICT leveranciers terug gebracht naar één partij.

De toepassing van uplift modelling was kenmerkend voor het project. Met deze techniek is het mogelijk om te zien welke impact een marketingactie heeft op het consumentengedrag.

In deze klantcase wordt dieper ingegaan op de projectaanpak van T-Mobile in Oostenrijk. Download gratis en vrijblijvend de volledige case en lees hoe T-Mobile werkte aan klantenbinding door middel van CRM Software.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom CRM (Customer Relationship Management)TelecommunicatieICT & Telecom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.