Bescherm digitale informatie met het ‘social’ informatiemodel

Kenniseconomie vraagt om visie op sociale informatie

Kenniseconomie vraagt om visie op sociale informatie

Digitale informatie is ook in de meer traditionele branches door de hele keten heen beschikbaar. Dit is voor deze branches een kans om de processen efficiënter in te richten, klanten sneller te bedienen en het innovatieproces op gang te zetten. De mogelijkheden worden alleen nog maar groter als u het combineert met de mobiele devices trend. Voor het slim gebruik maken van digitale informatie, is een visie op informatiemanagement wel belangrijk. Wilt u altijd en snel toegang bieden tot de juiste expertise en informatie? Dan is het belangrijk om ‘social’ mee te nemen in het informatiemanagement.

Waarom social?
Als het gaat om kennis en informatie, dan gaan de gedachten meteen naar documenten, maar deze kennis ligt niet alleen maar vast in documenten. Grote hoeveelheden kennis en informatie zit juist in de hoofden van de medewerkers. Kennis, ervaringen en meningen zijn een belangrijke aanwinst van de organisatie die mensen vaak vergeten. Om deze kennis bereikbaar en toepasbaar te maken en de bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen, is een ‘social’ informatiemodel onmisbaar.

De opkomst van mobiele devices
Medewerkers willen altijd en overal toegang tot bedrijfsinformatie, dit komt mede door de opkomst van mobiele devices, laptops, tablets en smartphones. Medewerkers willen niet alleen toegang in de kantooromgeving, maar ook bij de dokter, in de werkplaats of op de bouwplaats. Social Business software is uiterst geschikt voor het ontsluiten van bedrijfssystemen op mobiele devices en voorkomt dat gevoelige bedrijfsinformatie terecht komt op onveilige cloudoplossingen voor data opslag en –uitwisseling.

Download de whitepaper
Social komt de laatste tijd steeds meer ter spraken, wilt u meer te weten komen over dit onderwerp? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over: samenwerken over de grenzen heen, digital workspace en het ‘social’ informatiemodel.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom MobiliteitInformatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Mobiliteit :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.