Beeldbank op SharePoint?

Vijf scenario’s voor een beeldbank op SharePoint

Vijf scenario’s voor een beeldbank op SharePoint

Bij beeldbestanden gaat het om foto’s, (ontwerp)tekeningen en video’s. Beeldbestanden zijn vaak nog een vreemd fenomeen bij het inrichten van een digitale werkplek in SharePoint. Hoe kan je beeldbestanden net zo makkelijk vindbaar maken als tekstbestanden en zonder te grote investering?

Wat zijn de redenen om apart te kijken naar beeldbestanden bij het inrichten van een DMS op SharePoint? Hieronder drie redenen:

  1. Beeldbestanden zijn alleen te indexeren door middel van metadata.
  2. De omvang van het bestand kan groot zijn.
  3. Grote opslag capaciteit.

Deze whitepaper beschrijft waarom beeldbestanden een aparte behandeling verdienen bij het inrichten van een DMS op SharePoint. Tevens gaat de whitepaper in op vijf verschillende scenario’s met elk hun voor- en nadelen. Hieronder lichten we één scenario uit:

Scenario 1: fileshare ontsluiten via zoeken op SharePoint.

Scenario 1 is de meest laagdrempelige technische oplossing.  Hierbij is het mogelijk om de netwerkschijven met grote bestanden/beeldmateriaal te ontsluiten door middel van de zoekmachine van SharePoint. In de praktijk houdt dit in dat er één of meerdere specifieke netwerkschijven worden ingericht voor het opslaan van beeldmateriaal. Via de Windows verkenner kunnen de bestanden worden opgeslagen. Deze bestanden kunnen  terug gevonden worden op  bestandsnaam, datum of locatie.

Voordeel: Het is een eenvoudige oplossing zonder dat er aanpassingen nodig zijn aan de infrastructuur en inrichting (afgezien van een eventuele aanpassingen in/opschaling van de zoekmachine).

Nadeel: De beeldbestanden zijn hoogst waarschijnlijk niet geclassificeerd met eigenschappen (zoals grootte of onderwerp).

Download de whitepaper
Lees meer over de rest van de scenario’s in de volledige whitepaper. Download geheel vrijblijvend de whitepaper. In de whitepaper komen de scenario’s uitgebreid aan de orde en daarmee ook de keuze voor de verschillende scenario’s. Verder worden de bovenstaande drie punten verder uiteengezet.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom SharePoint 2013 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

SharePoint 2013 :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder

SharePoint 2013 :  SharePoint 2016 implementeren in de organisatie

SharePoint Server 2016 is uit! Wat zijn de voordelen en nieuwe functies? SharePoint 2016 bouwt voort op eerdere versies en Office 365 innovaties. In deze reviewer’s gids meer over de mogelijkheden, voordelen en ervaringen. Zorg dat u helemaal up-do-date bent en maak een gedegen keuze om over te stappen naar SharePoint Server 2016.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.