Bedrijfsrisico’s van maatwerksoftware

Risicofactoren bij softwareontwikkeling

Risicofactoren bij softwareontwikkeling

Risico’s zijn overal en ook bij het ontwikkelen van nieuwe software zijn er risico’s. Wel is het mogelijk om de risico’s te minimaliseren. Breng de risicofactoren in kaart, structureer de risico’s en er is een betere kans op een succesvol ontwikkelingstraject. Deze whitepaper gaat in op de risicofactoren bij softwareontwikkeling, de soorten risico’s en wat de opties zijn om de risico’s zo veel mogelijk te beperken.

Er zijn drie verschillende risico’s te onderscheiden:

  • Financiële risico’s
    • Software ontwikkeling is een kostbare activiteit.
  • Organisatorische risico’s
    • Komt meestal voor uit slechte vertaling van de businesswensen naar de softwarefunctionaliteit.
  • Technische risico’s
    • Deze risico’s hebben meestal betrekking op stabiliteit, kwaliteit, flexibiliteit en openheid.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over de risico’s bij softwareontwikkeling. De whitepaper gaat verder in op de verschillende risico’s en hoe de risico’s te minimaliseren zijn. Daarnaast gaat de whitepaper verder in op de projectafspraken, de samenstelling van het team en de verschillende faseringen van softwareontwikkeling.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom SoftwareICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Software :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Software :  Software-defined Storage for dummies

De manier hoe we met data omgaan verandert. Om een voorsprong te krijgen op de concurrentie wordt de opslag, verwerking en analyse van deze data steeds belangrijker. Software-defined storage zorgt ervoor dat uw organisatie op het gebied van big data en analytics een streepje voor heeft. Download het e-book en lees er alles over!

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.