Bedrijfsfinanciering: hoe kijkt een bank naar uw onderneming?

Bedrijfsfinanciering en uw relatie met de bank

Bedrijfsfinanciering en uw relatie met de bank

Deze whitepaper kan ondernemers helpen die kapitaal willen aantrekken via een bancaire bedrijfsfinanciering. Succesvol gefinancierde bedrijven weten hoe een bank werkt en hoe ze een goede relatie met de bank kunnen opbouwen.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Communicatie met de bank
  • De kredietaanvraag
  • Verschillende soorten financiering
  • Afdelingen bij banken

Bedrijfsfinanciering – hoe gaat de bank te werk?
Een bank zal alleen financiering verstrekken als meerdere personen hebben bekeken of het verantwoord is en onder welke voorwaarden. Het is goed om te weten dat een accountmanager van een bank persoonlijke targets heeft voor het verstrekken van financiering en dat hij of zij verantwoordelijk is voor het beheer, dat wil zeggen: houdt de onderneming die de financiering heeft ontvangen zich aan de gemaakte afspraken? Dat betekent dat de accountmanager er persoonlijk belang bij heeft dat ondernemingen blijven voldoen aan hun verplichtingen.

De bankorganisatie zal goed blijven volgen of de verstrekte financiering binnen de gemaakte afspraken blijft. Bij grote problemen zal de afdeling bijzonder beheer de verantwoordelijkheid overnemen van de accountmanager. Dit kan voorkomen worden door de accountmanager proactief te informeren. Door hem of haar te betrekken bij belangrijke beslissingen kan de financiering beter afgestemd worden op de bedrijfsactiviteiten. Denk bij dreigende problemen zelf na over een oplossing en kom met concrete voorstellen. Op die manier profileert u zichzelf als een betrouwbare ondernemer en kunt u in goede tijden meer voor elkaar krijgen bij de bank. Ook andere tips over een goede communicatie met uw bank komen aan bod in deze whitepaper.

Vormen van bedrijfsfinanciering & voorbereiding kredietaanvraag
Goed informeren van de bank staat ook centraal bij het indienen van een kredietaanvraag. Hoe meer informatie de bank heeft om een bedrijfssituatie te beoordelen, des te groter is de kans dat de aanvraag wordt geaccepteerd. De schrijver gaat in op de drie hoofdvormen van financiering en geeft tips over het inschakelen van een adviseur. Lees meer over bedrijfsfinanciering via een bank.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Financiering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financiering :  Integriteit van banken is niet op orde concludeert DNB

DNB heeft uit een thematisch onderzoek naar de integriteitrisicoanalyses geconcludeerd dat dit niet op orde is bij de Nederlandse banken. Ze zetten zich te weinig in om witwassen, corruptie en geldstromen naar terroristen tegen te gaan. Download de presentatie over een set “good practices” met richtlijnen voor een integriteitrisicoanalyse dat de de DNB heeft gepubliceerd.

Lees verder

Partner

Lingedael Groep B.V.

Lingedael Corporate Finance is gespecialiseerd in het arrangeren van de aan- en verkoop van ondernemingen (o.a. management buy-outs) en bedrijfsfinancieringen.

Profiel Lingedael Groep B.V. ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.