B2B Leadgeneratie: wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?

De Nationale B2B leadgeneratie benchmark

De Nationale B2B leadgeneratie benchmark

Doordat de economie weer aantrekt, hebben bedrijven de kans om te groeien en de verkopen te laten stijgen. Toch lukt het niet alle bedrijven om mee te gaan in deze groei. Hoe komt dat en wat doen de succesvolle marketeers en salesmanagers wel goed? Dat lees u allemaal in alweer de 7e editie van de ‘Nationale B2B leadgeneratie benchmark’.

De leadgeneratie benchmark

Organisaties die hebben meegedaan aan het onderzoek vertegenwoordigen een breed scala aan sectoren. De groei is echter niet in alle sectoren even waarneembaar. In het onderzoek zijn organisaties in de IT en zakelijke dienstverlening ruim vertegenwoordigd. Andere deelnemers zijn onder meer actief in de financiële dienstverlening, media, grafische industrie, handel en retail, transport en logistiek, industrie en energie.

Een greep uit de resultaten

1.      Relevant communiceren verkort het aantal contactmomenten

Marketing kan leads ‘voeden’ met relevante informatie in elke fase van de klantreis. Pas als ze flink opgewarmd zijn, worden ze overgedragen aan sales. Bedrijven met een effectieve leadgeneratie aanpak waarbij kennis delen centraal staat, laten de snelste groei zien.

2.      Sneller groeien door slim combineren

Dit rapport maakt duidelijk dat veel bedrijven van alles doen, maar nog niet echt samenhangend of effectief. Snelgroeiende bedrijven scoren hoog op alle drivers. Hierdoor kunnen ze de koopcyclus aanzienlijk bekorten en sneller relaties bouwen. Met als gevolg dat ze sneller groeien dan de markt.

3.      Growth hacking: de nieuwe weg naar exponentiële groei

Voor exponentiële groei moeten processen schaalbaar, herhaalbaar en voorspelbaar zijn. Een manier om dat te doen is Growth hacking. Bedrijven die dit principe in praktijk brengen hebben experts en leidinggevenden benoemd die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van groei. Ze experimenteren in korte cycli met verschillende marketingkanalen en online productconcepten om de snelste groeipaden te vinden.

Download het volledige rapport waarin u inzicht krijgt in de uitdagingen, aanpak en resultaten van bedrijven bij B2B leadgeneratie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom B2B bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

B2B :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder

B2B :  B2B Leadgeneratie: wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?

De 7e editie van de ‘Nationale B2B leadgeneratie benchmark’ geeft inzicht hoe leads succesvol genereert en converteert kunnen worden in uw bedrijf. De economie trekt aan en dat geeft bedrijven weer meer kansen om groter te worden. Lees snel verder om erachter te komen wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn op het gebied van leadgeneratie.

Lees verder

Partner

Previder

Previder is een ervaren datacenter- en cloud-specialist met high-end faciliteiten voor het hosten van bedrijfskritische applicaties.

Profiel Previder ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.