Attribution Modeling: A Search Marketer’s Guide

Waarom is Attribution Modelling belangrijk voor de online marketeer?

Waarom is Attribution Modelling belangrijk voor de online marketeer?

Paid Search (PPC) wordt vandaag de dag steeds belangrijker in de marketing toolkit voor online marketeers. 83% van de online marketeers zei al in 2009 betaalde zoekresultaten als effectieve acquisitie te zien terwijl slechts 51% van de ondervraagden dit zei over organic search. Offline adverteren werd door slechts 20% als effectief beoordeeld.

Attribution Modeling geeft online adverteerders de mogelijkheid om accuraat te kunnen analyseren en meten en te vergelijken met offline activiteiten. Bij het ontwikkelen van een Attribution Model is het belangrijk om de volgende fundamentele elementen in overweging te nemen:

  • Technische bronnen
  • Attribution plan
  • Tracking
  • Cookie verloop
  • Data cleaning
  • CRM data
  • Gewicht bepalen van data
  • Rapporteren

Attribution Modelling helpt bij het ontwikkelen van een meer accuraat beeld van toekomstige conversie en het maken van slimmere keyword bied strategieën.

Lees de gratis whitepaper waarin uiteengezet wordt wat Attribution Modeling is en hoe het de online marketeer kan helpen bij het genereren van betere conversie. Daarnaast wordt behandeld waar rekening mee gehouden moet worden en worden er handvatten geboden voor het creëren van een goede strategie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online MarketingOnline ConversieICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  7 keer meer succes bij linkbuilding

De eerste positie in de Google-zoekresultaten is de heilige graal voor marketeers. Linkbuilding op je website helpt je op weg, maar een fout is snel gemaakt waardoor je juist keldert. Deze whitepaper zet 7 inzichten uit de praktijk op een rij waardoor je direct met backlinks aan de slag kunt. Zo ben jij op weg naar de felbegeerde nummer één-positie.

Lees verder

Online Marketing :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Online Conversie :  Hoe kiest u de juiste marketing automation oplossing?

Gemiddeld zijn er 7 contactmomenten nodig voordat een lead een deal wordt. Marketing automation helpt marketeers om leads geautomatiseerd te begeleiden met de buyer’s journey. Er zijn echter vele oplossingen op de markt met hun eigen voor- en nadelen. Hoe kiest u de tool die het beste aansluit bij uw organisatie? In deze whitepaper kunt u de 10 belangrijkste ingrediënten terugvinden.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.