Artificial intelligence die u helpt betere keuzes te maken

Kunstmatige intelligentie verrijkt uw informatie

Kunstmatige intelligentie verrijkt uw informatie

Artificial intelligence (AI) is overal om ons heen in de vorm van intelligente verkeerslichten, wasmachines en smartphones. Op basis van verzamelde gegevens worden veel processen geautomatiseerd, zodat wij bijvoorbeeld niet hoeven te onthouden wanneer machines toe zijn aan onderhoud. Echter, we willen wel zelf keuzes blijven maken. In deze whitepaper leest u hoe HPE IDOL de nieuwste AI-technieken, zoals patroonherkenning en classificatie, gebruikt om u betere keuzes te laten maken.

Wat is artificial intelligence?

Computers hebben een grote rekenkracht en kunnen daarom goed gebruikt worden om mensen te ondersteunen in het nemen van beslissingen. Dit geldt vooral als ze alle beschikbare data hebben en er geen sprake is van willekeurigheid. Precies om deze reden zijn computers bijvoorbeeld veel beter in schaken dan de mens, maar is een potje poker een behoorlijke uitdaging voor computers.

Kunstmatige intelligentie is meer dan alleen deze rekenkracht. Het zegt ook iets over het vermogen van software en algoritmes om te leren van de omgeving en (zelfstandig) beslissingen te nemen. Meestal roept het beelden op van een robot-gestuurde toekomst, waarin mensen overbodig zijn.

Dit angstbeeld hoeft geen waarheid te worden. AI-oplossingen kunnen u juist ondersteunen. Ze brengen meer menselijkheid in de data analyse in uw organisatie. Een dergelijke analyse geeft u de tools om de beste beslissing te maken die er is en is niet bedoeld om u deze ongevraagd uit handen te nemen. Zo werken computer en mens optimaal samen.

Patroonherkenning, classificatie en clustering

Voorbeelden van deze technieken zijn patroonherkenning, classificatie en clustering. Op zichzelf zijn data namelijk niet interessant. Dat worden ze pas als er actiegerichte informatie uit gedestilleerd wordt. Patroonherkenning kan voor dit soort interessante inzichten zorgen. Via classificatie, clustering en uiteindelijk data analyse kan bruikbare informatie worden verkregen. Bovendien is de analyse niet meer alleen voorbehouden aan tekst. Ook audiobestanden, video, beelden van gezichten of zelfs houding en bewegingspatronen zijn bruikbaar.

Algoritmes dienen de mens

Wilt u weten hoe algoritmes patronen vinden in spraak, tekst en beelden? De fascinerende whitepaper Augmented intelligence Helping humans make smarter decisions laat u zien hoe de nieuwste AI-technieken werken en hoe ze gebruikt kunnen worden in uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data Management :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.