Analytics: 4 voorbeelden om meer uit data te halen

Betere zorg en miljoenen besparen

Betere zorg en miljoenen besparen

Continu worden grote hoeveelheden data in de gezondheidszorg geproduceerd. Door deze gegevens te analyseren kunnen tegen lagere kosten patiënten beter geholpen worden. Een tweede is om deze hoopvolle boodschap in praktijk te brengen. Aan de hand van verschillende voorbeelden leest u hoe tientallen ziekenhuizen data omzetten in efficiency en betere zorg.  

4 verbeteringen in de zorg met analytics

Er zijn 4 manieren waarmee de zorg met analytics kan verbeteren:

  1. Zorgkwaliteit verbeteren met self-service analytics
  2. Productiviteit verhogen met real-time analytics
  3. Stroomlijnen van de supply chain
  4. Meer grip op financiën dankzij datavisualisatie

Zorgkwaliteit verbeteren met self-service analytics

Data verzamelen is niet zo moeilijk, het gaat erom die data behapbaar te maken. Door gegevens aan alle belanghebbende medewerkers laagdrempelig aan te bieden, kan iedereen ermee aan de slag. De whitepaper beschrijft hoe een keten van 34 Ziekenhuizen letterlijk levens redt.

Productiviteit verhogen met real-time analytics

Voor het algemeen werken mensen niet erg gestructureerd. Daardoor verdwijnt veel tijd die beter aan patiëntzorg of andere kerntaken besteed kan worden. Realtime data-analyses geven een handig inzicht in de operationele taken. Piedmont Healthcare maakt een jaar gebruik van deze technieken en kon daarmee een besparing van 2 miljoen dollar realiseren. Nog veel belangijker, het ziekenhuis had meer tijd over voor zijn patiënten.

Stroomlijnen van de supply chain

Elke dag worden nieuwe spullen en apparaten besteld om het ziekenhuis te laten functioneren. Vaak is de kennis van de totale supply chain verspreid over verschillende afdelingen met hun eigen supply chains en Excel-lijsten. Met een helicopterview vanuit data is het inventarisbeheer ineens wel duidelijk. Zo ook voor het 13 ziekenhuizen tellende Barnes-Jewish Healthcare, dat op deze manier honderden miljoenen dollars bespaarde.

Meer grip op financiën dankzij datavisualisatie

Spreadsheets geven niet de gewenste grip op financiën, datavisualisaties wel. In de whitepaper leest u deze en de eerdere 3 voordelen die u uit data kunt lezen. Deze voorbeelden zijn niet alleen toepasbaar in de zorg, maar alle bedrijven kunnen efficiënter werken met behulp van data. Download daarom de whitepaper en lees hoe u ook kunt besparen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Self Service BIData ManagementBusiness AnalyticsZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data Management :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.