Altijd en overal snel klantcontact zonder drempels

Schep orde in de communicatiechaos met Unified Communications

Schep orde in de communicatiechaos met Unified Communications

Er is inmiddels al een indrukwekkend pallet aan moderne communicatiemiddelen beschikbaar. Naast de vertrouwde telefoon heb je ook: mobieltjes, voice-mail, skype, e-mail, chat en virtuele vergaderingen met webcams. Ook alweer enige tijd in gebruik en ingeburgerd zijn LinkedIn, Twitter en Facebook als social software oplossingen. Maar daarmee is nog steeds niet gezegd dat we ook daadwerkelijk beter bereikbaar worden.

De oplossing ligt in Unified Communications. Met Unified Communications wordt getracht orde te scheppen in de communicatiechaos en middelen slim te integreren.

Uitgangspunten voor een verbeterde communicatie zijn:

  • Presence, oftewel de aanwezigheid van medewerkers
  • Presence met klanten
  • Echt transparant zijn

Lees gratis het volledige whitepaper waarin Unified Communications verder aan bod komt. Verder komt er ook een oplossing aan de orde met de Microsoft Office Communications Server.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Social CollaborationUnified CommunicationsMarketing & Communicatiebureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Unified Communications :  Unified Communications: kostenbesparing, klanttevredenheid en flexibiliteit

Organisaties worden steeds meer bewust van het feit dat snelle communicatie nodig is binnen een 24-uurs economie. Zeker om de concurrentie voorsprong te houden. Een goed geïmplementeerd communicatieplatform draagt direct bij aan het succes van uw organisatie. Deze whitepaper neemt u mee in de ontwikkelingen van Unified Communications en geeft een aantal tips voor een optimale implementatie van Unified Communications.

Lees verder

Marketing & Communicatiebureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.