Aandachtspunten bij privacy

De Wet bescherming persoonsgegevens, wat mag wel en niet?

De Wet bescherming persoonsgegevens, wat mag wel en niet?

Elk bedrijf wat zich op internet begeeft  heeft te maken met persoonsgegevens. In de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) worden deze persoonsgegevens gereguleerd . Persoonsgegevens is een breed begrip. Dit kan zowel gelden voor het opgeven van een workshop waarvoor gegevens nodig zijn, als IP-adressen die door cookies worden verzameld. Als onderneming is het belangrijk om te kijken welke persoonsgegevens het verzameld en of dit in overeenstemming is met de Wet bescherming persoonsgegevens.  

Enkele vragen die een organisatie kan stellen zijn:

  • Op welke wijze heb ik de persoonsgegevens verkregen
  • Voor welke doeleinden wil ik de verkregen persoonsgegevens gebruiken?
  • Verzamel ik gegevens van minderjarigen?
  • Hoe lang bewaar ik persoonsgegevens?

Download het artikel
Download het artikel over Privacy en daarmee de Wet bescherming persoonsgegevens. In dit artikel worden meer vragen gegeven om over na te denken bij de bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast gaat het artikel dieper in op het gebruiken van e-mailadressen voor commerciële doeleinden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Digitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  10 veelgemaakte vergissingen bij digitaal factureren

Wanneer we het hebben over digitale facturatie is de doelstelling bij alle bedrijven hetzelfde: geld en tijd besparen en minder fouten maken. Toch slagen we er niet in om deze doelstellingen te realiseren. Deze whitepaper geeft inzicht in 10 veelgemaakte vergissingen die het proces in de weg zitten. Ga er nu mee aan de slag en leer van je fouten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.