A foundation level standard for computer program source code

Handboek software inspectie door middel van code inspectie

Handboek software inspectie door middel van code inspectie

Er zijn drie manieren om fouten te vinden in een computer programma:

  • Het testen van het programma
  • Statische analyse
  • Code inspectie

Code inspectie is in vergelijking met de bovenstaande methoden bewezen als een van de meest rendabele. Desondanks is het een van de minst gebruikte methoden, door dat het bekent staat als een intensieve en vervelende activiteit. Terwijl als je dit onderdeel verwaarloosd, heb je in een later stadium meer kans op fouten.

Enkele voordelen van code inspectie:

  • Minder fouten
  • Verhoogde betrouwbaarheid
  • Verhoogde onderhoudbaarheid
  • Verhoogde controle over de ontwikkelingskosten en de leveranciers

Download het handboek
Download vrijblijvend het uitgebreide handboek Level 2 Code Inspectie, wat dieper in gaat op het verbeteren van de softwarekwaliteit met code inspectie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Software SelectieSoftware TestenICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Software Testen :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Software Testen :  Effectief risk-based end-to-end testen

Met een end-to-end test kan bekeken worden of bedrijfsprocessen effectief ondersteund worden door de ICT-systemen en of systemen juist gekoppeld zijn. Omdat het niet mogelijk is om alle schakels in het proces te onderzoeken worden alleen de belangrijkste processen getest. Een methode hiervoor is risico-georiënteerde end-to-end testen, waarbij de teststrategie gebaseerd wordt op de mate van risico van de verschillende componenten van een systeem.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.