9 voordelen van een goede data analytics-tool

Internet of Things-tijdperk biedt nieuwe kansen

Internet of Things-tijdperk biedt nieuwe kansen

Een van de grote trends in de IT-wereld is op dit moment wel het Internet of Things (IoT). In 2020 zullen naar verwachting 32 miljard apparaten verbonden zijn aan het internet, zo voorspelt onderzoeksbureau IDC. Dit zal resulteren in grote hoeveelheden data. Experts zien gouden kansen voor organisaties die slim omgaan met data analytics.

Dit maakt IoT-data bijzonder

Met de sensors die continu aanstaan,  genereren IoT-apparaten massa’s data. De specifieke kenmerken hiervan maken de broodnodige analyse van deze gegevens echter wel ingewikkeld. Dit zijn enkele van die eigenschappen:

  • Er is sprake van onafgebroken datastromen; dat leidt tot miljoenen events per minuut.
  • De data komen real-time binnen of in de vorm van batches.
  • De data worden gegenereerd door een veelheid aan apparaten.
  • Data zijn soms beperkt houdbaar.

De veelheid en complexiteit van de verschillende soorten IoT-data kan een organisatie pas waarde bieden als er een verwerkingsslag overheen is gegaan. Wat nodig is, is een oplossing die deze data opslaat, verwerkt en u bovendien helpt er analyses op los te laten. Eén zo’n product is Cloudera Enterprise, dat is gebaseerd op de bekende oplossing Hadoop.

Dit is nodig voor een data analytics-tool

Deze solution brief gaat dieper in op de voordelen van deze data analytics-tool voor overheidsorganisaties. We noemen enkele voorbeelden:

  1. De oplossing kan goed omgaan met de meest uiteenlopende vormen van data.
  2. Data kunnen in real-time worden verwerkt.
  3. Cloudera Enterprise bevat diverse beveiligingslagen.

Dit document bevat een lijst van in totaal 9 voordelen die Cloudera Enterprise weet te bieden.

Bereid u nu voor op de toekomst

Mede door de opkomst van het Internet of Things zullen data en analytics een steeds grotere rol spelen binnen organisaties die net dat stapje verder willen zetten. Wees de concurrentie voor en bereid u nu al voor op de toekomst door dit document te downloaden!
 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieOverheid bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Overheid :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Overheid :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.