7 manieren om te besparen op stijgende telecomkosten

Telecomkosten een stijgende kostenpost

Telecomkosten een stijgende kostenpost

Telecomkosten blijven in veel organisaties een stijgende kostenpost. Werknemers willen tegenwoordig overal mobiel bereikbaar willen zijn, willen mailen of vergaderen via de tablet. Ook op afstand samenwerken aan een document gebeurt in steeds meer organisaties. Eigenlijk kan niemand meer zonder een smartphone, tablet, laptop en de daarbij behorende spraak- en data-abonnementen. Maar waarom lopen deze telecomkosten zo uit de hand? Telecommunicatie staat bij organisaties zelfs in de top 10 van onkosten!

Meer zicht op de telecomkosten
Veel organisaties kunnen 30 procent op de telecomkosten besparen door meer inzicht te verkrijgen in de oorsprong van de kosten. Waar komen de telecomkosten vandaan en hoe kunnen deze kosten teruggedrongen worden?

Hieronder staan drie van de 7 manieren om te besparen op de telecomkosten beschreven:

Manier 1: Zorg dat de informatie vanuit de provider duidelijk is
Lange Excel documenten, veel cijfertjes en andere onduidelijkheden zijn niet bevorderlijk voor een goed overzicht van de telecomkosten. Wijs kosten toe aan individuele gebruikers, teams of afdelingen. Verwerk de kosten in een duidelijk overzicht, grafiek of tabel. Maak bijvoorbeeld een top 10 van zware gebruikers.

Manier 2: Het contract afstemmen op het verbruik
Past het huidige contract eigenlijk nog wel bij het daadwerkelijke verbruik? Is het misschien beter om het contract aan te passen of om over te gaan naar een andere provider? Analyseer het contract en stuur bij indien noodzakelijk.

Manier 3: Het bovendrijven van spookaansluitingen
De telecomkosten kunnen aardig oplopen als een werknemer al uit dienst is, maar het abonnement nog steeds loopt. Wijs bij het stoppen van een werknemer, het abonnement toe aan een nieuwe gebruiker, of zet het abonnement stop.

Nieuwsgierig naar de overige vier manieren om te besparen op de telecomkosten? Download nu de volledige whitepaper ‘7 manieren om te besparen op stijgende telecomkosten’ en lees meer over de overige 4 manieren om te besparen op de telecomkosten en krijg nog een keer alle voordelen op een rijtje.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieTelefonische Bereikbaarheid bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.