7 geldverspillende en tijdrovende dataproblemen

Top 7 dataproblemen

Top 7 dataproblemen

De beschikbare data bij bedrijven neemt toe met de dag. De mogelijkheden met deze data zijn eindeloos, toch blijkt in de praktijk dat organisaties worstelen met hun data. IT-managers staan voor de uitdaging om de kwaliteit te garanderen en de bedrijfsprocessen zo goed mogelijk te ondersteunen. Een aantal belangrijke vragen komen hierbij naar voren:

  • Wat is de kwaliteit van de data en hoe komt dit op een acceptabel niveau?
  • Hoe ontsluit je de waarde van de data?
  • Hoe zorgt een organisatie dat de data van gisteren morgen ook nog klopt?

Deze compacte whitepaper gaat dieper in op zeven veelvoorkomende dataproblemen. Daarnaast komt er naar voren hoe slim datamanagement deze problemen kan oplossen en voorkomen. Het is tenslotte niet mogelijk om een doel te bereiken als organisaties processen bouwen op onbetrouwbare data.

  1. Corrigeren van onjuiste data

Is het nu bij de klantenservice of rechtstreeks bij de klant, mensen maken nu eenmaal fouten. Een achternaam is een voornaam, een huisnummertoevoeging staat in het straatnaamveld of de postcode in incompleet. Klinkt dit herkenbaar? Wellicht is de data toe aan een grondige opschoning.

  1. Bouwen van tijdelijke oplossingen voor problemen met klantdata

Dit is de nachtmerrie van elke database manager, maar bij veel bedrijven een realiteit: continu bezig zijn met het creëren, beheren of herstellen van data uit work-arounds die buiten de toegewezen systemen functioneren.

  1. Zoeken naar ontbrekende gegevens

“Werknemers zijn per dag gemiddeld 32% van hun tijd bezig met het zoeken naar ontbrekende data (en die vervolgens invoeren in het CRM-systeem).”

Download de whitepaper
Zorg dat de organisatie op de hoogte is van de 7 meest geldverspillende en tijdrovende dataproblemen die bij bedrijven spelen. Download vrijblijvend de whitepaper en kom achter de overige vier dataproblemen!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementData Quality bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Machine learning toegankelijk uitgelegd

Het is niet gemakkelijk om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken. Het ontdekken van verbanden en voorspellen van uitkomsten kan een enorme klus zijn. Hulp is onderweg! Slimme, zelflerende computermodellen nemen ons werk uit handen. Dat is al lang geen sciencefiction meer. Dit e-boek legt machine learning op een toegankelijke manier uit en laat zien hoe het ons nu al helpt.

Lees verder

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data Quality :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Data Quality :  Datakwaliteit biedt kansen voor de ATP branche

Wat kan de datakwaliteit betekenen voor de organisatie? Hoe up-to-date is uw organisatie? Veel organisaties komen er pas achter dat de gegevens niet up-to-date zijn als ze contact willen zoeken met een (potentiële)klant. Bij een slechte datakwaliteit kunnen er ook veel risico’s optreden. Het kan invloed hebben op de communicatie en soms ook een gemiste kans zijn op verkoop of marketing. Lees in deze whitepaper meer over het belang van goede datakwaliteit.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.