6 redenen waarom je huisstijl niet mag verwaarlozen

De eerste indruk telt…

De eerste indruk telt…

Stel dat jij een e-mail ontvangt van een potentiële nieuwe leverancier van koffieautomaten voor jouw bedrijf. De offerte die je ontvangt is duidelijk knip-en-plak werk, bevat 2 verschillende lettertypes en het logo is onscherp. Heb jij dan nog heel veel vertrouwen in deze partij of ga je in zee met de leverancier die een heldere, duidelijke, professionele en competitieve offerte stuurde? De kans is groot dat jij kiest voor het bedrijf met de professionelere uitstraling. Onderschat dus niet de invloed van jouw huisstijl. Deze whitepaper zet 6 redenen op een rij waarom huisstijl alle aandacht verdient.

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk

Zowel in persoonlijke als in zakelijk contact telt de eerste indruk altijd. Stuur je een e-mail met 3 verschillende kleuren en is jouw logo toe aan een update? Dan is de kans groot dat je, voor je zelf één woord hebt gewisseld met jouw potentiële klant, niet meer serieus genomen wordt. Je verliest op die manier het vertrouwen van klanten of partners en loopt omzet mis. Jouw identiteit moet goed tot zijn recht komen, in alle kanalen maar ook in jouw Office-documenten.

De kracht van herkenning

Iedereen waardeert een goed en georganiseerd ontwerp, of ze het nou herkennen of niet. Dit is de reden dat mensen onmiddellijk weten of ze bijvoorbeeld te maken hebben met een franchise- of familiebedrijf, enkel door het aanzien van het logo. Een goed doordachte huisstijl kan iedere start-up het uiterlijk geven van een volwassen onderneming. Een samenhangende ‘brand’ helpt bij het uitstralen van professionaliteit en resulteert in een sterkere geloofwaardigheid.

Meer weten?

Ontdek hier alle redenen waarom een goede huisstijl belangrijk is voor jouw onderneming. Ga voor een consistente en doordachte huisstijl!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VisieStrategisch ManagementExterne Communicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Hoe computervisie de wereld op zijn kop zet

Computers kunnen beter dan ooit beeld verwerken en interpreteren. Hierdoor wordt bijvoorbeeld gezichtsherkenning en productaanbevelingen erg makkelijk. Computervisie kan zelfs sneller en exacter dan mensen reageren op visuele data. Dit brengt veel grote kansen met zich mee voor verschillende sectoren. Lees hier alles wat je moet weten over computervisie: hoe het werkt en wat je ermee kunt.

Lees verder

Visie :  Mens en technologie hand in hand

Denk je als organisatie dat de mens in deze veranderende tijden een passievere rol krijgt? Dan zal succes uitblijven. Computers en software zijn geen menselijke vervangers, maar ze vullen de mens perfect aan. Hoe kijken de experts van BCT naar de rol van de mens in digitale transformatie? Hoe kunnen we meer aandacht besteden aan de menselijke factor? Je leest het in deze nieuwe editie van BCT Infolutie.

Lees verder

Externe Communicatie :  9 intranet-trends binnen de zorg

Door intranet meer tijd overhouden om aan de zorg te besteden? Dat kan met een social intranet! Een social intranet is een gemakkelijke manier om kennis te delen en om medewerkers en externen met elkaar te verbinden. Wil je weten wat dit kan betekenen voor jouw organisatie? Bekijk dan hier de 9 belangrijkste intranet-trends voor in de zorg.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.