6 manieren om uw productieprocessen te verbeteren

Slimme software staat aan de basis van een Smart Business

Slimme software staat aan de basis van een Smart Business

Steeds vaker horen we het begrip Industrie 4.0 of Smart Industry. Het gaat hierbij om moderne ondernemingen die hun productieproces verbeteren door de integratie van machines met het internet. Processen worden zo aangepast dat er meer geproduceerd wordt, er minder fouten worden gemaakt en meer servicegericht produceren mogelijk is. Slimme software helpt daarbij.

Analist krijgt hulp van algoritme

Hoe moeten we dit in de praktijk zien? Slimme software speelt in deze ontwikkeling, die ook wel de 4e Industriële Revolutie wordt genoemd, een glansrol. Het gaat daarbij om state-of-the-art algoritmes die leren van de data die ze krijgen voorgeschoteld en automatisch het beste beschikbare model voor iedere dataset bouwen. Daardoor kunnen ook analisten die weinig ervaring hebben op het gebied van statistiek en wiskundige modellen, complexe problemen oplossen.

Wat is het Gradient Boosting Machine-model?

Deze whitepaper focust op het Gradient Boosting Machine-algoritme (GBM). Dit is een krachtige vorm van machineleren met tal van mogelijkheden. Met name wordt ingegaan op de rol die GBM kan spelen om de kern van een probleem in een productieproces te vinden, ook wel root cause analysis genoemd. De aanpak van het GBM-algoritme kent 6 voordelen. We noemen alvast de volgende:

  1. Het algoritme weet goed de belangrijkste voorspellende variabelen uit een grote datapoel te vissen.
  2. Complexe interacties tussen variabelen worden omgezet in een model.
  3. Ook ingewikkelde non-lineaire relaties tussen variabelen worden in een accuraat model gegoten.

6 manieren om uw productieprocessen te verbeteren

Wilt u alle 6 voordelen van het GBM-model leren kennen? Download dan de whitepaper en verbeter ook uw eigen productieprocessen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ProcesoptimalisatieMaakindustrie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Procesoptimalisatie :  Lean bij woningcorporaties

Ook bij woningcorporaties moeten mensen steeds meer met minder middelen doen. Juist daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de bedrijfsvoering, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om de huurder centraal stellen. Om deze uitdaging op een effectieve manier aan te gaan, kan Lean management een goed middel zijn.

Lees verder

Procesoptimalisatie :  Van processen visualiseren naar concrete organisatie verbeteringen

In economische mindere tijden, maar ook met het oog op de toekomst proberen steeds meer organisaties hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten om bijvoorbeeld kosten te besparen. Lean is er op gericht om maximale waarde voor de klant te creëren met zo min mogelijk verspilling. Deze whitepaper gaat dieper in op Lean, op de methodes en instrumenten en geeft u een aantal praktische handvatten om Lean toe te passen.

Lees verder

Maakindustrie :  Whitepaper: Digitaal werken in de maakindustrie

In de maakindustrie is samenwerking dé voorwaarde voor succes. Beter samenwerken in iedere fase van de productieketen stelt uw organisatie in staat sneller te innoveren, uw concurrentiepositie te verbeteren en uw efficiency te vergroten. Dankzij technologische ontwikkelingen is dit ook beschikbaar voor uw organisatie, maar hoe ziet deze moderne werkomgeving er uit in de praktijk? En hoe vermijdt u veelvoorkomende valkuilen?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.