5 Tips voor het nieuwe werken in 2025 en daarna

Wat is de invloed van millennials op de toekomst van werken?

Wat is de invloed van millennials op de toekomst van werken?

Het kantoor met de werkplekken zoals wij dat nu kennen zal in 2025 niet meer bestaan. Dit komt niet alleen door de technologische ontwikkelingen die onze mobiele apparaten steeds sneller maken. Maar ook door het actief gebruik van social media, snelle communicatie en toenemende mobiliteit. Dit alles vraagt op een compleet nieuwe werkmethode.

Een nieuwe manier van werken met millennials

Momenteel is 47% van de medewerkers geboren na 1980. In 2025 zal twee-derde van de werknemers bestaan uit millennials. Deze groep mensen zullen de veranderingen nog verder voortzetten. Millennials hebben een andere gedachtegang dan de vorige generatie. Ze zijn flexibeler, digitaler en beter op de hoogte van de nieuwste sociale- en communicatietechnieken.

5 tips voor het nieuwe werken

Op welke manier kunnen organisaties werken naar een betere samenwerking? Hoe kunnen zij nog sneller innoveren en daarmee de concurrentiepositie behouden? Om de discussie over ‘de nieuwe toekomst van werken’ te starten, heeft IBM samen met PureMatter een sessie “Future of Work Experience” georganiseerd. Deze sessie ging in op 5 verschillende thema’s:

  1. De toekomst van werk: talenten
  2. De toekomst van communicatie en samenwerking
  3. De toekomst van werk: cultuur
  4. De toekomst van werk: technologie
  5. De toekomst van big data en analytics

De toekomst van werk: het aantrekken van talenten

Hoe kunnen organisaties nieuw talent aantrekken voor de nieuwe manier van werken? Veel bedrijven zetten succesvolle social media kanalen in voor het aantrekken van nieuw talent. Organisaties moeten mee in de denk- en werkwijze van jong talent. Doordat millennials zijn opgegroeid in een digitaal tijdperk van social media, ligt dit ook in de lijn der verwachtingen. Drie grote trends op het gebied van talent in de toekomst van werk zijn:

  • Talent legt de focus op het toevoegen van waarde binnen de organisatie
  • Social media komt steeds meer voor in het bouwen van communities en personal branding
  • Millennials in managementfuncties verwachten meer flexibiliteit van de organisatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de overige trends op het gebied van werken in 2025? Dit e-book gaat uitgebreid in op alle 5 veranderingen in de nieuwe toekomst. Download het e-book vandaag nog.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HNW ManagementHNW TrendsSocial CollaborationMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Management :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder

HNW Trends :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

HNW Trends :  Enterprise Collaboration Playbook

Bij de meeste bedrijven is social Collaboration niet meer weg te denken. Hierbij is het wel belangrijk om vooruit te blijven denken. Effectief communiceren en samenwerken en innoveren op nieuwe gebieden. Hiermee ontstaat een nieuwe organisatiecultuur, waarbij bedrijven snel kunnen reageren en de concurrent voor blijven. Lees in dit uitgebreide playbook alle stappen die belangrijk zijn bij een social enterprise.

Lees verder

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.