5 niet te missen retail-trends voor 2019

Zet deze analytics trends op jouw agenda

Zet deze analytics trends op jouw agenda

Data is inmiddels ook binnen de retail een randvoorwaarde voor succes en een essentieel fundament voor een toekomstbestendige bedrijfsstrategie. Wanneer we de retailmarkt onder de loep nemen, zien we een aantal analytics trends waarvan we verwachten dat ze in 2019 een grotere rol zullen spelen. Deze whitepaper beschrijft de 5 niet te missen trends die op de agenda horen te staan van iedere retailer.

1.     Focus op klantdata

De verschuiving van een productgeoriënteerde markt naar een klantgeoriënteerde markt zet zich ook in 2019 onverminderd voort. Veel retailers weten precies hoe het zit met hun verkoopcijfers en de prestaties van hun winkels. Maar hoe zit het met inzicht in de klantdata? In 2019 wordt deze klantdata steeds belangrijker. Klantbehoud, churn, groei, bereik en klanttevredenheid zijn analytics die ingeburgerd raken in alle lagen van de organisatie. Alleen met inzicht in deze data kan een organisatie de stap zetten naar een gepersonaliseerde klantbeleving.

2.     AI voegt in de hele organisatie waarde toe

AI is al alomtegenwoordig in ons leven. Denk maar aan “Dit vind je ook leuk” bij je favoriete webshop of de gepersonaliseerde Spotify-aanbevelingen. Ook in de retail is AI al lang geen toekomstmuziek meer. AI wordt volop ingezet om efficiënter te werken en winstgevend te blijven. Deze opmars zet zich ook in 2019 voort. Kunstmatige intelligentie wordt bijvoorbeeld in gezet voor:

  • Betere voorspellingsmodellen voor voorraadbeheer
  • Betere prijs-beslissingen
  • Berekenen en meten van sentiment en emotionele score

Met de hulp van AI kan Home Depot bijvoorbeeld heel snel problemen in het bestelproces van op maat gemaakte jaloezieën identificeren en ze oplossen. Het bedrijf kan voorspellen wanneer klanten tegen problemen zullen aanlopen, en ze lossen deze op met de leverancier nog voor het probleem zich voordoet. Resultaat? Geen dure kosten om het product opnieuw te laten aanpassen en een tevreden klant.

Wil je weten welke 3 trends in 2019 zeker op jouw netvlies moeten staan? Download dan deze whitepaper en kijk hoe Home Depot en Levi’s hun digitale transformatie voortzetten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TrendsData ManagementBusiness AnalyticsRetail & Consumer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  10 belangrijke trends in de geestelijke gezondheidszorg

De zorg is in beweging en de ggz is daar geen uitzondering op. Door een stijgende vraag naar zorg en een tekort aan personeel staat de branche onder druk. Tegelijk zijn er een aantal maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat in 2020 de zorg ingrijpend verandert. Welke trends en ontwikkelingen dat zijn? Dat lees je hier.

Lees verder

Trends :  Van vergrijzing tot robotica: dit verandert de zorg

Technologie, besparingen of een tekort aan personeel. Het zijn maar enkele elementen die de komende jaren een grote invloed zullen hebben op de zorg. Hoe gaan we hiermee om? Welke initiatieven zullen ons helpen bij het verlenen van goede zorg? Deze whitepaper zet 8 zorgtrends voor je op een rij die ervoor zorgen dat de zorg in 2020 ingrijpend verandert. Lees je mee?

Lees verder

Data Management :  Betere budgettering en planning zorgen voor meer groei

Planning en budgettering zijn een essentieel onderdeel bij het maken van datagedreven beslissingen. Voor veel bedrijven is dit echter een behoorlijke uitdaging. De informatie die de financiële afdeling nodig heeft zit vaak in losse spreadsheets of in verouderde systemen. Om inzicht te krijgen in alle informatie hebben we dus software nodig waar data uit verschillende systemen samenkomen voor analyse. Je leest er alles over in deze whitepaper.

Lees verder

Data Management :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  5 gouden datamanagement tips

Analytics is al lang niet meer exclusief voorbehouden aan enterprises en innovators. Iedere organisatie ziet het belang in van data en analytics om meer inzicht te krijgen in de business. Maar hebben we ook de stap gezet naar echte datagedreven beslissingen? Met de 5 datamanagement tips uit deze whitepaper zet je die laatste stap naar echte datagedreven beslissingen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.