5 manieren om meer succes te halen uit data

Big data: Hadoop ontsluit waarde

Big data: Hadoop ontsluit waarde

We leven in het tijdperk van de big data. Nog een paar jaar, en de hoeveelheden data die bedrijven genereren, zullen echt exploderen. Het Internet of Things is er goed voor. De kunst is echter om iets zinvols met die data te doen. Apache Hadoop komt dan te hulp.

Wat is Apache Hadoop?

Volgens de deskundigen is Apache Hadoop tegenwoordig dé standaard op het gebied van data-opslag en -analyse. De open-source oplossing wordt ingezet door grote organisaties die inzichten willen halen uit de gegevens waarover ze de beschikking hebben.

Hadoop haalt waarde uit big data

Hadoop heeft 2 kenmerken die de oplossing zo geschikt maken voor het huidige big data-landschap:

  • Het kan overweg met tal van types data, uit de meest uiteenlopende bronnen.
  • Met behulp van Hadoop zijn geavanceerde analyses van grote datasets mogelijk.

Vooral professionals met een achtergrond in traditionele database- en data warehousing-systemen, zijn nog niet altijd bekend met de voordelen van Hadoop. Soms ontbreekt de kennis wat er allemaal mee mogelijk is. En dat is veel! In deze whitepaper worden 5 voordelen beschreven die u met Hadoop kunt behalen:

  1. U herkent dreigingen op cybersecurity-gebied
  2. Het klantverloop wordt kleiner.
  3. Uw advertenties worden gerichter.
  4. U bouwt er een zoekmachine voor op uw website mee.
  5. U voorspelt wanneer er onderhoud aan machines nodig is.

5 kansen op succes

De waarde van Hadoop voor de business wordt soms onderschat. Deze whitepaper neemt u mee langs 5 problemen die worden opgelost door het intelligente gebruik van Hadoop. Wellicht hebt u uw zaken al op orde, maar we beloven u: deze download zal u inspireren nét die stap extra te zetten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieMarketing & Sales bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Marketing & Sales :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Marketing & Sales :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.