5 gouden datamanagement tips

Klaar voor datagedreven beslissingen?

Klaar voor datagedreven beslissingen?

Bijna elke organisatie kent en begrijpt de kracht van data en analytics. Toch zien we dat een groot deel van de organisaties de stap naar datagedreven beslissingen en acties nog moet zetten. Volgens een recent TDWI Best Practices Rapport heeft slechts een derde van de respondenten de stap gezet naar écht datagedreven werken. Anderen blijven hangen in de fase van analyse en het verkrijgen van inzichten. Met de 5 inzichten in deze whitepaper til jij je datamanagement naar een hoger niveau en bereid je de organisatie voor op datagedreven werken.

De weg naar succes

Wat is precies het geheim van bedrijven die wel de sprong maakten naar datagedreven werken? Het antwoord is tweeledig. Eerst en vooral vereist het een organisatorische aanpassing. Deze organisaties hebben de inspanningen om datagedreven te werken volledig omarmt. Ze zijn doelgericht, transparant en werken goed samen. Deze organisaties hebben een sterk management die geloven in de datastrategie. Daarnaast zorgt een datagedreven organisatie ervoor dat de technologie een goede datakwaliteit en analyse volledig ondersteunt. Ze hebben een analyse- en databeheerstrategie voor alle fases van data-analyse en hebben de juiste mensen en middelen om met de data aan de slag te gaan.

5 tips voor beter datamanagement

Het is geen eenvoudige taak om de stap naar datagedreven werken te zetten. Zo moeten organisaties af van de eilanden-cultuur en zullen mensen nauw met elkaar samenwerken om tot het gewenste resultaat te komen. Deze 5 tips helpen jou op weg bij het opzetten van een datagedreven strategie:

  1. Relaties opbouwen om samenwerking te bevorderen
  2. Maak data beschikbaar en betrouwbaar
  3. Bied de juiste middelen aan om met data aan de slag te gaan
  4. Denk na over een platform dat samenwerking en analytics faciliteert
  5. Zet een modern technologiebeleid in

Zet de stap naar een datagedreven beleid

Organisaties staan voor nieuwe uitdagingen als het gaat om data en analytics. De informatie is divers en analytics worden geavanceerder. Om datagedreven te worden, moet een bedrijf deze nieuwe manier van werken omarmen en plannen. Deze whitepaper helpt bij het verbeteren van jouw datamanagement.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

5 gouden datamanagement tips

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.