5 essentials voor klantgerichte efficiency in de ATP branche

5 bepalende factoren bij klantgericht ondernemen

5 bepalende factoren bij klantgericht ondernemen

Klantgericht ondernemen hoef je een ondernemer niet van te overtuigen, maar klantgericht ondernemen moet natuurlijk wel iets opleveren! Het is van belang dat het bijdraagt aan de continuïteit en de waarde van de onderneming en natuurlijk moet het een toegevoegde waarde voor de klant zijn.

Waarom is consequent klantgericht ondernemen zo moeilijk?
Deze whitepaper gaat dieper in op een aantal bepalende factoren die nodig zijn om klantgericht ondernemen tot een succes te maken. Klantgericht ondernemen is werken vanuit het klantperspectief.

5 bepalende factoren die belangrijk zijn bevonden voor klantgericht ondernemen in de ATP branche zijn:  

  • Visie
  • Ondernemerschap
  • Transparantie & eenvoud
  • Bereikbaarheid & gemak
  • Validatie

Alleen deze 5 factoren volgen is natuurlijk niet genoeg, luisteren naar de klant is een van de belangrijkste onderdelen. Op deze manier blijft de bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk.

Visie
Bij het bepalen van de bedrijfsvisie zijn er een aantal onderdelen die aan de orde komen:

Eigen rol bepalen
Regelmatig actualiseren van de visie is cruciaal bij klantgericht ondernemen. De visie is hoe de organisatie in de markt staat, welke positie de organisatie in neemt en op welke ontwikkelingen de organisatie kan inspelen. Claim een positie op de markt en werk van daaruit aan de continuïteit.

Onderscheidend vermogen, of toch niet?
In de ATP branche zijn er veel soortgelijke diensten op de markt. Hoe is de organisatie onderscheidend? Er worden vaak varianten op de makt gezet, maar dit maakt het voor de klant niet duidelijker. Soms kan de klant hiervan de dupe worden en daarmee uiteindelijk ook je eigen organisatie.

Doe waar je goed in bent!
Kijk naar de cultuur van de organisatie, de klantbehoefte en –ervaring en de kracht en kwaliteiten van de organisatie. Doe alleen dingen waar de organisatie goed in is. Laat de rest van de activiteiten over aan derden.

Lees in de whitepaper de rest van de onderdelen die bij de visie horen en lees meer over de overige 4 factoren. Download de whitepaper!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Stategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Digitale transformatie, ook voor jouw zaak cruciaal

Je hebt jouw bedrijf gemaakt tot wat ze nu is. En nu biedt de volgende uitdaging zich aan: hoe zorg je ervoor dat jouw onderneming ook in de toekomst succesvol blijft? Technologische ontwikkelingen veranderen onze wereld ingrijpend en hiermee ook de verwachtingen van onze klanten. Ben jij klaar voor de toekomst? Deze whitepaper helpt je op weg naar digitale transformatie.

Lees verder

Stategie :  Een Microsoft Azure hybride cloud bouwen?

Iedereen en alles is tegenwoordig verbonden met het internet. Van onze auto tot de machines in de productiehal: we verzamelen een schat aan data die ervoor zorgen dat we tot nieuwe inzichten komen en nieuwe producten ontwikkelen. Dit vereist natuurlijk wel een stabiele en up-to-date IT-omgeving die alle toepassingen samenbrengt: een hybride cloud omgeving.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.