5 datavisualisatietips van datarocksterren in de geschiedenis

5 lessons from history’s early data rockstars

5 lessons from history’s early data rockstars

De geschiedenis van datavisualisatie is enerverend. De data rocksterren in die tijd, ook wel de pioniers in de data, ontwikkelde nieuwe manieren om data te visualiseren. Uiteraard zijn er lessen die we hebben kunnen leren van deze data rocksterren. Welke van deze belangrijkste lessen kunnen we vandaag de dag toepassen?

Deze whitepaper gaat aan de hand van afbeeldingen en grafieken in op enkele lessen die we vandaag kunnen toepassen:

  • Visualisaties helpen mensen om de data te begrijpen
  • Praat over je werk met anderen
  • Gebruik een potlood
  • Gebruik creativiteit
  • Laat big data je inspireren

Lees in deze uitgebreide whitepaper meer over de 5 lessen van de rocksterren in de data. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DataTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.