5 blockchain-trends in de financiële dienstverlening

Waar blockchain een verschil zal maken

Waar blockchain een verschil zal maken

Waarom ontstond ooit de financiële dienstverlening? Er was nood aan een partij die een betrouwbare uitwisseling van kapitaal tussen meerdere partijen faciliteert. Want deze handelende partijen hadden niet noodzakelijk veel vertrouwen in elkaar. Het hoeft niet gezegd te worden dat deze rol van bemiddelaar ook risico’s met zich meebracht. De sector ging dus steeds meer leunen op dure tussenpersonen en foutgevoelige handmatige processen. En toen kwam de blockchain-technologie… Al heel snel werd duidelijk dat deze technologie de complexe situatie van tussenpersonen en handmatige processen kan vereenvoudigen.  

Wat is de kracht van blockchain?

Heel simpel gezegd, blockchain is een universeel, beveiligd en gedeeld grootboek. Hierin registeren organisaties hun transacties en werken ze samen om aanpassingen te valideren. Met behulp van smart contracts verloopt koop en verkoop inmiddels volledig automatisch volgens de afspraken die men in het smart contract vastlegt. Het resultaat: een betere en veiligere samenwerking tussen handelspartners. Blockchain is transparant, waardoor iedere partner inzicht heeft in de vastgelegde transacties.

Blockchain aan het werk: commerciële verzekering

De whitepaper 5 ways blockchain is transforming Financial Services brengt 5 trends in kaart binnen de sector die al in volle ontwikkeling zijn. Lees ze rustig na in deze whitepaper, we kijken alvast kort naar de ontwikkelingen bij commerciële verzekeringen.

Traditioneel gezien werkt men bij commerciële verzekeringen samen met diverse partners: verzekeraars, consumenten, bemiddelaars, banken en herverzekeraars. Tot een optimale samenwerking te komen tussen deze partners is dus een grote uitdaging. Enkele grote struikelblokken zijn:

  • Er gaat veel tijd en geld verloren omdat manueel data sets moeten worden opgesteld
  • Er is geen real-time inzicht in de locatie en toestand van de goederen
  • Inefficiënte tracking methodes, vaak nog op basis van papieren documenten

Door blockchain in te zetten maak je een eind aan deze problemen. Er is slechts één bron van waarheid waardoor de processen een stuk eenvoudiger en transparant zijn. Hierdoor dalen administratieve kosten, zijn data altijd en overal beschikbaar en verhoog je de klanttevredenheid.

Wil jij meer weten over deze ontwikkelingen en hoe blockchain een eind maakt aan belemmeringen binnen de sector? Aarzel dan niet en download deze informatieve whitepaper en volg de ontwikkelingen op de voet.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

5 blockchain-trends in de financiële dienstverlening

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.