4 stappen naar betere sales

Stappenplan klantgericht ondernemen met CRM

Stappenplan klantgericht ondernemen met CRM

Wie koopt er nog zijn leven lang bij dezelfde leverancier? Of het nu om telefoonabonnementen, verzekeringen of kleding gaat, we kiezen alleen op basis van prijs, kwaliteit of service. Organisaties zullen zich moeten verdiepen in hun klant om zich te onderscheiden van de concurrentie. Alleen op die manier is er echt succes te behalen en kans op betere sales. Dat lukt alleen vaak niet omdat de CRM-systemen en werkwijzen niet goed geregeld zijn. Daar gaan we in deze whitepaper dieper op in.

Databases vaak vervuild

Goede klantkennis levert winst op voor beide partijen. De leverancier weet precies wat de klant nodig heeft en de klant krijgt precies wat hij nodig heeft op het juiste moment. Om tot een perfecte afstemming te komen kennen we sinds jaar en dag de CRM-systemen. Helaas zijn de databases daarvan vanwege uiteenlopende redenen vaak vervuild en onvolledig. Hierdoor worden ze onbruikbaar en blijft het klantbeeld onduidelijk.

In 4 stappen naar een klantgerichte organisatie

Er is dus werk aan de winkel. Met behulp van de whitepaper In 4 stappen een kwalitatief klantbeeld haal je meer rendement uit je CRM, personeel en je klantcontact. De whitepaper verbetert jouw CRM-organisatie en -systeem via deze 4 stappen:

  1. Maak het CRM echt operationeel
  2. Deel de data met collega’s en werk samen
  3. Maak een goed beeld van het klantcontact
  4. Continu blijven leren van klantcontact

Beter klantbeeld betere sales

Het is tijd om niet alleen de techniek onder de loep te nemen, maar zeker ook de organisatie en het personeel. Alleen door een radicale verandering krijgen organisaties het klantbeeld scherp op hun netvlies. Download de whitepaper, maak je organisatie klantgerichter en onderscheid je van de concurrentie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VerkoopKlantbeeld bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Verkoop :  Voor welke niet-verkopers zijn sales mogelijkheden?

Voor welke niet-verkopers (consultants en buitendienst technici) in uw organisatie zijn sales mogelijkheden? Om hier achter te komen kunt u een bureau inzetten. Maar hoe kiest u de juiste partij voor dit onderzoek? In dit artikel komen verschillende belangrijke vragen naar voren die belangrijk zijn om te stellen en te onderzoeken. Lees verder over deze specifieke vragen in het artikel.

Lees verder

Klantbeeld :  Customer engagement: Hoe betrokken ben jij bij de klant?

Customer engagement is een term die in retail-land momenteel veel rondsuist. Maar wat is het eigenlijk? Peter Roling, customer engagement expert bij Macaw legt dit haarfijn uit in deze webcast. Peter laat aan de hand van 6 thema's zien hoe een organisatie, die betrokken is met zijn klanten, tot de beste resultaten kan komen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel de webcast.

Lees verder

Klantbeeld :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.